Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Για το πρόγραμμα «προστασίας των καταναλωτών» του Εργατικού Κέντρου Βόλου



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για το πρόγραμμα «προστασίας των καταναλωτών»
του Εργατικού Κέντρου Βόλου

«Να σε κάψω Γιάννη να σ’ αλείψω λάδι», λέει μια λαϊκή παροιμία. Αυτό ακριβώς κάνουν και οι ξεπουλημένοι εδώ και χρόνια εργοδοτικοί συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου Βόλου, υιοθετώντας, με το αζημίωτο βέβαια, προγράμματα της Ε.Ε. μέσω της ΓΣΕΕ.
-          Αυτοί που σαν παρατάξεις μέσα από τη ΓΣΕΕ μαζί με το ΣΕΒ και τις κυβερνήσεις του συμμετείχαν και συνυπέγραφαν όλα αυτά τα χρόνια τις επιταγές του ΣΕΒ για τη σφαγή όλων των εργατικών κατακτήσεων στο όνομα της ανταγωνιστικότητας.
-          Αυτοί που μέσα από όλους τους κοινωνικούς διαλόγους υιοθέτησαν την κατάργηση των ΣΣΕ, υιοθέτησαν την ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις, υιοθέτησαν την εκ περιτροπής εργασία με δραστική μείωση των μισθών και μια σειρά άλλα αντιλαϊκά, αντεργατικά μέτρα.
-          Αυτοί που αφόπλισαν το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και καλλιέργησαν το συμβιβασμό, την υποταγή και τη μοιρολατρία

Αυτοί που υπογράφουν και στηρίζουν τους μισθούς των 400€, το τσάκισμα του εισοδήματος των εργαζομένων, έρχονται σήμερα με περίσσιο θράσος να τους κάνουν παράδοση για το πώς θα μάθουν να ζουν με τη φτώχεια, ως «έξυπνοι καταναλωτές». Μάλιστα, βάζοντας το λιθαράκι τους και αυτοί στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας, μετατρέπονται και σε Κέντρο Εκπαίδευσης (!) που θα μοιράζει και πιστοποιητικά (!!). Πτυχία φτώχειας με τη βούλα από τους πρυτάνεις του συμβιβασμού! Πραγματικά ο ξεπεσμός τους δεν έχει τέλος.

Τη ίδια ώρα στις απανωτές εκκλήσεις των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για την προκήρυξη Γενικής Απεργίας βγάζουν σπυριά, ενώ δεκάδες σωματεία ήδη έχουν πάρει αποφάσεις. Θέλουν τους εργαζόμενους όχι να συζητάνε για το πως θα οργανώσουν τον αγώνα τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τη θύελλα των νέων μέτρων που έρχονται με το πακέτο του πάνω από 15 δις ευρώ, αλλά υιοθετώντας τη λογική «όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης, όλοι να συμβάλλουμε στην ανάκαμψη της οικονομίας και της χώρας!!!», τους καλούν να γίνουν έξυπνοι καταναλωτές, ψάχνοντας για το που είναι τα φθηνότερα προϊόντα. Αυτή είναι η λύση τους!

Αποδεικνύουν για άλλη μια φορά το πόσο επικίνδυνοι είναι για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Αναδεικνύεται η ανάγκη ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός να πεταχτεί πάνω από την πλάτη των εργαζομένων όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν την υπόθεση του αγώνα για την υπεράσπιση των κατακτήσεων και δικαιωμάτων τους στα δικά τους χέρια. Να αλλάξουν γρήγορα και αποφασιστικά τους συσχετισμούς στα σωματεία και το ίδιο το Εργατικό Κέντρου Βόλου, με την ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων, την ενίσχυση του ΠΑΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger