Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΚΙΑΘΟΣ Αντιπαράθεση Πλωμαρίτη με ΑΚΠ


Απάντηση στην τοποθέτηση της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών, που έκανε λόγο για πλήρη ατονία της Αρχής και της Διοίκησης της Σκιάθου, έδωσε χθες το Δήμαρχος Σκιάθου κ. Νίκος Πλωμαρίτης, τονίζοντας ότι το έργο της Δημοτικής Αρχής είναι χειροπιαστό και αναγνωρισμένο από τους κατοίκους του νησιού.


Συγκεκριμένα ο κ. Πλωμαρίτης αναφέρει ότι το έργο της Δημοτικής Αρχής, του Δημάρχου και Φορέων της Σκιάθου μιλάει από μόνο του: «Καταφέραμε με συνεργασία, με συνέπεια και με αγάπη γι’ αυτό τον τόπο να αναδείξουμε τα πλούτη του, να αναγνωριστεί το νησί σε μέγιστο βαθμό και να έρθουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Το αποτέλεσμα που το έχουν αντιληφθεί οι πάντες είναι: η Σκιάθος ως τουριστικός προορισμός να είναι η μόνη που κρατήθηκε και στηρίχθηκαν οικονομικά οι κάτοικοί της», αναφέρει ο κ. Πλωμαρίτης.
Ενώ στη συνέχεια επισημαίνει: «Δουλέψαμε ακούραστα για να ετοιμάσουμε το νησί μας όλο... το χειμώνα και τώρα παίρνουμε τους καρπούς της δουλειάς μας.
Αυτό το αποδέχονται οι πάντες γιατί χειροπιαστά πλέον με την αύξηση των επιβατών στο αεροδρόμιο και τη πληθώρα των ιδιωτικών σκαφών και μαζικών τουριστικών σκαφών καθώς και ο ικανοποιητικός αριθμός των Ελλήνων τουριστών που τίμησαν για άλλη μια φορά το νησί μας δείχνουν τις μεγάλες προσπάθειές μας που ευοδώθηκαν. Τώρα αν η ΑΚΠ θέλει ένα Δήμαρχο Φεουδάρχη να φέρεται και να κυκλοφορεί με τους αυλοκόλακές του αυτό δεν ισχύει για τη νυν Δημοτική Αρχή. Ας βρεθεί έστω και μία περίπτωση που η Δημοτική Αρχή δεν στάθηκε και δεν ήταν αρωγός σε οποιοδήποτε πρόβλημα προέκυψε, είτε αυτό αφορούσε απλό πολίτη ή επιχείρηση ή και το ίδιο το νησί. Το να πετάς πυροτεχνήματα για να αυτοπροβληθείς σημαίνει ότι υπάρχουν προσωπικά κενά. Και μιλώντας επί του θέματος αυτού, όλοι γνωρίζουν ότι ο Δήμαρχος Σκιάθου και οι Σύμβουλοι της πλειοψηφίας ήταν παρόντες ως απλοί πολίτες στα κοινά πριν χρηστούν αιρετοί και τώρα πιο πολύ ακόμα 24 ώρες το 24άωρο, ενώ άλλα άτομα μεταλλάχτηκαν μόλις σκέφτηκαν να ασχοληθούν με τα κοινά».
Αναφερόμενος στο νερό του νησιού, και στο θέμα του υδράργυρου ο κ. Νίκος Πλωμαρίτης τόνισε ότι από το 2009 υπάρχει απαγορευτική διάταξη ως προς τη χρήση του (μόνο πλύσιμο και λάτρα) και δεν έχει αρθεί ποτέ η διάταξη αυτή και συνεχίζει να ισχύει. «Και από τότε όντως είχαμε δεσμευτεί και έχουμε κατασκευάσει καινούρια δεξαμενή, έχουν γίνει καινούριες γεωτρήσεις και περιμένουμε μέσω της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπως έχει τοποθετηθεί και ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός να γίνει η δημοπράτηση της σύνδεσης μεταξύ των γεωτρήσεων και της δεξαμενής», κατέληξε ο κ. Πλωμαρίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger