Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΡΕ!!



Από το Εξπρές Πήγασος που δρομολογείται στη γραμμή
«Ψαλιδισμένα» θα είναι από τη Δευτέρα τα δρομολόγια από το λιμάνι του Βόλου, προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων, καθώς θα μείνουν χωρίς πλοίο κάθε Σάββατο, ενώ σε «χειμερία νάρκη» θα πέσει η Αλόννησος, που θα βλέπει πλοίο τρεις φορές την εβδομάδα…
Το Εξπρές Πήγασος, δρομολογείται από τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου και για μία εβδομάδα στην γραμμή Βόλου- Βορείων Σποράδων, διότι το Express Skiathos, που έκανε τα δρομολόγια της καλοκαιρινής περιόδου, θα πάει στον Πειραιά για την ετήσια συντήρηση.
Ωστόσο, από Δευτέρα, αλλάζει και το πρόγραμμα των δρομολογίων, τα οποία «κουρεύονται», με δεδομένη τη μείωση της επιβατικής κίνησης τη χειμερινή σεζόν. Έτσι λοιπόν, το Εξπρές Πήγασος θα παραμένει δεμένο στο λιμάνι του Βόλου, κάθε Σάββατο, χωρίς να εκτελεί κανένα δρομολόγιο.
Τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας θα αποπλέει στις 9 το πρωί από το λιμάνι του Βόλου και ακολουθώντας κυκλικό δρομολόγιο προς Σκιάθο, Σκόπελο και αντίστροφα, θα επιστρέφει στις 6:15 το απόγευμα, με εξαίρεση κάθε Κυριακή που θα ολοκληρώνει τα δρομολόγιά του στις 7:30 το απόγευμα.
«Θύμα» των περικοπών στα δρομολόγια θα είναι η Αλόννησος, που θα «βλέπει» πλοίο κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή, ενώ από την πλευρά του νησιού εκφράζονται φόβοι για περαιτέρω μείωση των δρομολογίων, κάτι που θα επιτείνει τον ναυτικό αποκλεισμό κατοίκων και επαγγελματιών του νησιού κάθε χειμώνα, ιδίως με την παραμικρή κακοκαιρία, οπότε και το πλοίο δεν μπορεί να προσεγγίσει στο λιμάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger