Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2012

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΆΛΗΨΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ?


Σε καταλήψεις δημαρχείων προχωρά η ΠΟΕ-ΟΤΑ
Σε μια σειρά δράσεων και κινητοποιήσεων προχωρούν οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, μετά από τη σημερινή στάση εργασίας, που έληξε στις 11 το πρωί.
Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ- ΟΤΑ αποφάσισε οι εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση να προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη των δημαρχείων, την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου από τις 10 το πρωί έως τη μια μετά το μεσημέρι και να συγκαλέσουν γενικές συνελεύσεις ώστε να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση των εργαζομένων «για τις επιπτώσεις των μέτρων».
Στόχος, όπως αναφέρεται στην απόφαση, είναι να προετοιμαστούν οι εργαζόμενοι για την πραγματοποίηση πολύπλευρων δράσεων (συλλαλητήρια, καταλήψεις, συγκεντρώσεις) «όπου κυρίαρχο στοιχείο θα πρέπει να είναι ο αιφνιδιασμός, η ετοιμότητα και η μαζική συμμετοχή».
Σε περίπτωση που η κυβέρνηση αποφασίσει νέα μέτρα μέσα στο Σαββατοκύριακο, οι σύλλογοι θα προχωρήσουν σε ξαφνική κατάληψη των δημαρχείων και γκαράζ, «ώστε άμεσα να εκφραστεί η διαμαρτυρία μας».
Επίσης, αποφασίσθηκε η πραγματοποίηση μηχανοκίνητων πορειών σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών, η κατάληψη των ΧΥΤΑ όλης της χώρας, καθώς και η ανάληψη πρωτοβουλιών για τον συντονισμό της δράσης των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Όπως σημειώνεται, στην απόφαση της ΠΟΕ- ΟΤΑ «με την κατάθεση των μέτρων οι δήμοι μετατρέπονται σε κέντρα αντίστασης και αντίδρασης όχι μόνο των εργαζομένων των ΟΤΑ, αλλά όλων των κοινωνικών ομάδων».
http://www.alterthess.gr/content/se-katalipseis-dimarxeion-proxora-i-poe-ota

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου