Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Επιστολή περιφερειάρχη Θεσσαλίας προς τον Υπουργό Παιδείας για τις μεταγραφές των φοιτητών


Κώστας Αγοραστός: «Να επανεξεταστεί το θεσμικό πλαίσιο των μεταγραφών των φοιτητών»


Την ρύθμιση του ζητήματος των μεταγραφών των φοιτητών ζητά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με επιστολή του προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κω/νο Αρβανιτόπουλο. Ο κ. Αγοραστός ζητά την ύπαρξη ρύθμισης έτσι ώστε οι οικογένειες που έχουν δυο η και παραπάνω φοιτητές σε διαφορετικές πόλεις να μπορούν να μεταγράφονται κατά προτεραιότητα στην ίδια πόλη. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να μειώνεται το κόστος των σπουδών και να μπορούν να ανταπεξέλθουν οι γονείς στα νέα οικονομικά δεδομένα που διαμορφώνονται λόγω της πρωτοφανούς κρίσης που πλήττει τη χώρα. Αναλυτικά στην επιστολή του ο περιφερειάρχης αναφέρει:
«Η πρωτοφανής οικονομική συγκυρία που διανύουμε έχει φέρει σε δυσμενή θέση το εισόδημα και το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, με αποτέλεσμα πολλές οικογένειες να γνωρίζουν μία πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική δοκιμασία των αντοχών και των ανοχών της. Ιδιαίτερα, αυτές με χαμηλό εισόδημα αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις για τις σπουδές των παιδιών τους, με αποτέλεσμα εκατοντάδες νέοι και νέες να αναγκάζονται να διακόπτουν τη φοίτησή τους.
Η δυνατότητα κάποιες κατηγορίες φοιτητών, που αναγκαστικά οι γονείς τους διατηρούν δύο ή και περισσότερα σπίτια, λόγω σπουδών των παιδιών τους σε διαφορετικές πόλεις, να σπουδάσουν με ευνοϊκότερους όρους, μεταγραφόμενοι κοντά στον τόπο των συμφερόντων τους, θα τους ανακουφίσει σημαντικά, μειώνοντας τα έξοδα διαβίωσής τους.
Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας και προκειμένου η εφαρμογή του νόμου να συμβαδίζει με τις απαιτήσεις των καιρών, σας παρακαλώ να επανεξετάσετε το θέμα της διαδικασίας των μετεγγραφών φοιτητών, δημιουργώντας εκείνο το θεσμικό πλαίσιο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των σύγχρονων οικογενειών, δίνοντας τη δυνατότητα μείωσης των σπιτιών που αναγκάζεται κάθε οικογένεια να διατηρεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger