Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ Αγριες συγκρούσεις στη Βόρεια Ιρλανδία

Η Αστυνομία χρησιμοποίησε εκτοξευτήρες νερού υπό πίεση Δώδεκα ώρες διήρκεσαν τα άγρια επεισόδια που σημειώθηκαν χθες ανάμεσα σε καθολικούς και προτεστάντες στη Βόρεια Ιρλανδία στη διάρκεια μιας πορείας και που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 47 αστυνομικών που προσπαθούσαν να τους χωρίσουν.

Η Αστυνομία χρησιμοποίησε εκτοξευτήρες νερού υπό πίεση
Δώδεκα ώρες διήρκεσαν τα άγρια επεισόδια που σημειώθηκαν χθες ανάμεσα σε καθολικούς και προτεστάντες στη Βόρεια Ιρλανδία στη διάρκεια μιας πορείας και που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 47 αστυνομικών που προσπαθούσαν να τους χωρίσουν. Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα επεισόδια προκλήθηκαν από προσκείμενες στη Βρετανία ομάδες προτεσταντών που διαδήλωσαν εναντίον μιας παρέλασης Ρεπουμπλικάνων. Στην περιοχή επικρατεί ένταση εδώ και μία εβδομάδα, αφού σημειώθηκαν επεισόδια με επτά αστυνομικούς τραυματίες σε πορεία προτεσταντών που πέρασε μπροστά από καθολική εκκλησία παίζοντας μουσική, παρά την απαγόρευση της αρμόδιας επιτροπής που δίνει άδειες για την πραγματοποίηση πορειών και παρελάσεων.
Οι διαδηλωτές έριξαν εκατοντάδες μεγάλα πυροτεχνήματα, 34 βόμβες μολότοφ, πέτρες και τούβλα εναντίον αστυνομικών που προσπαθούσαν να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους ώστε να μην εμπλακούν σε συγκρούσεις, ανέφερε ο αρχιεπιθεωρητής της αστυνομίας Τζορτζ Κλαρκ, που προσέθεσε ότι η Αστυνομία προσπάθησε να αμυνθεί με εκτοξευτήρες νερού υπό πίεση. Ο Κλαρκ χαρακτήρισε τα επεισόδια «βάρβαρα, φρικιαστικά και λυπηρά», ενώ ο Τζέρι Κέλι του κόμματος Σιν Φέιν κατηγόρησε τη «Δύναμη Εθελοντών του Ολστερ» και την «Ενωση για την Αμυνα του Ολστερ», δύο προτεσταντικές παρατάξεις πιστών στο στέμμα Βορειοϊρλανδών, για ενορχήστρωση των επεισοδίων. Η βία ανάμεσα στις παραστρατιωτικές ομάδες στη Βόρεια Ιρλανδία ουσιαστικά τερματίστηκε μετά τη σύναψη της ειρήνης του 1998, όμως το Μπέλφαστ παραμένει διχασμένο ανάμεσα στις δύο κοινότητες και συχνά ξεσπούν επεισόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger