Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΒΟΥΛΗΣ ΘΑΝΑΣΗ ΝΑΚΟΥ


Τις βάσεις και τους άξονες λειτουργίας της Επιτροπής Ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών, των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών και επανελέγχου των δηλώσεων όσων διετέλεσαν υπουργοί και υφυπουργοί από το 1974 έως και σήμερα, έθεσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Νάκος, στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής με πλήρη σύνθεση, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης. Τα πρόσωπα που θα ελεγχθούν από την Επιτροπή ανέρχονται σε 486.
Στην Επιτροπή συμμετέχουν οι ανώτατοι δικαστικοί: Αγγελική Θεοφιλοπούλου (Αντιπρόεδρος Συμβουλίου της Επικρατείας), Δημητρούλα Υφαντή (Αρεοπαγίτης) και Νικόλαος Μηλιώνης (Σύμβουλος Ελεγκτικού Συνεδρίου).
Ως εκπρόσωποι των κομμάτων της Βουλής συμμετέχουν οι βουλευτές: Αθανάσιος Μπούρας (Ν.Δ.), Δημήτριος Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ), Παναγιώτης Ρήγας (ΠΑΣΟΚ), Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος (Ανεξάρτητοι Έλληνες), Αντώνης Γρέγος (Χρυσή Αυγή), Δημήτριος Αναγνωστάκης (Δημοκρατική Αριστερά), Σπύρος Χαλβατζής (ΚΚΕ).
Επίσης, στη διευρυμένη σύνθεσή της, για τον επανέλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης όσων διετέλεσαν υπουργοί και υφυπουργοί από το 1974 έως και σήμερα (Ν. 4065/2012), συμμετέχουν στην Επιτροπή και οι πανεπιστημιακοί: Γεώργιος Γιαγλής (Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης) και Θεόδωρος Φορτσάκης (Πρόεδρος Τμήματος Νομικής Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής του Τομέα Δημοσίου Δικαίου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger