Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Καλεί σε αγωνιστική απάντηση με γενική απεργία

Αυξάνονται σε όλη τη χώρα οι αποφάσεις και παρεμβάσεις για την προκήρυξη γενικής απεργίας
«
Δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη αυτή η καταιγίδα, αυτή η πολιτική. Δεν μπορεί να σφαγιάζεται ο λαός και το κίνημα να είναι θεατής. Δεν μπορεί να είναι εγκλωβισμένο στις δαγκάνες του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού».
Τα παραπάνω σημειώθηκαν, μεταξύ άλλων, στη συνεδρίαση της διοίκησης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, το περασμένο Σάββατο, όπου αποφασίστηκε χωρίς καμιά καθυστέρηση να οργανωθεί η πάλη ενάντια στα άγρια αντιλαϊκά μέτρα, με πρώτο σταθμό την προκήρυξη γενικής πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας.
Στην εισήγηση που παρουσίασε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιάννης Πάσουλας, έδωσε το στίγμα της δουλειάς που πρέπει να αναπτυχθεί και μπροστά στην απεργιακή μάχη: «Θέλουμε να ανοίξουμε κουβέντα στον κλάδο που θα βάλει στο κέντρο της προσοχής την απαίτηση για γερή οργάνωση, μαζική με ταξικό προσανατολισμό που θα παλεύει για να υπερασπίζεται τη ζωή των εργαζομένων, για να μπαίνει ψωμί στο τραπέζι, αλλά παράλληλα θα δημιουργεί προϋποθέσεις για βαθιές αλλαγές για την απαλλαγή της εργατικής τάξης από την εξουσία του κεφαλαίου. Σε τέτοια οργάνωση καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν. Οσο ισχυροποιείται η οργάνωση των εργατών, θα δυναμώνει και η συμμαχία με τα στρώματα των αυτοαπασχολούμενων μικροαγροτών, των φοιτητών».
Και τόνισε: «Με βάση αυτήν τη γραμμή θα πάμε κάτω στα Διοικητικά Συμβούλια των συνδικάτων. Να πάρουν αποφάσεις, να προγραμματίσουν δουλειά. Τα σωματεία που κατά καιρούς αρνούνται να συνταχθούν στο πρόγραμμα της Ομοσπονδίας, πρέπει να τα δούμε από κοντά, να πάρουν αποφάσεις. Με καλή προετοιμασία παίρνοντας υπόψη το χώρο που απευθυνόμαστε, ανοίγουμε δίαυλο επικοινωνίας με άλλα σωματεία, με αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, φοιτητές, γυναίκες. Βάζοντας καλό προγραμματισμό για Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, περιοδείες».
Ταυτόχρονα, η Ομοσπονδία Οικοδόμων πρόκειται να πάρει πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση του συντονισμού της δράσης με τους άλλους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και φοιτητές, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, με στόχο μεταξύ άλλων να γίνει επεξεργασία ενός σχεδίου μελέτης για τις ανάγκες του λαού της Αττικής.
Σε όλη τη χώρα
Την ίδια στιγμή, αυξάνονται σε όλη τη χώρα οι αγωνιστικές αποφάσεις και παρεμβάσεις που καλούν σε γενική απεργία, όπως απαιτείται για να εκφραστεί μαζικά η λαϊκή καταδίκη στα νέα μέτρα, να δυναμώσει η καταδίκη της πολιτικής που διαχειρίζεται την κρίση με στόχο τη διάσωση του κεφαλαίου και γι' αυτό τσακίζει τη λαϊκή οικογένεια. Ετσι, σε γενική απεργία έχουν ήδη καλέσει τα Εργατικά Κέντρα Νάουσας, Λέσβου και Σάμου.
Απεργιακές αποφάσεις έχουν πάρει τα ΔΣ των Σωματείων Εργαζομένων ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ - ΝΤΙΑ (καλεί σε γενική συνέλευση 30/9) και ΛΙΝΤΛ (γενική συνέλευση 23/9). Στις 19 Σεπτέμβρη το Συνδικάτο Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αττικής καλεί σε γενική συνέλευση, στις 6.30 μ.μ., με στόχο να παρθεί απόφαση για 24ωρη απεργία. Η συνέλευση θα γίνει στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (πλατεία Κάνιγγος, Βερανζέρου 1, 2ος όροφος).
Πρώτος σταθμός στην κλιμάκωση της πάλης αποτελεί το πανεργατικό συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, στις 8 Σεπτέμβρη.
Αγωνιστικές κινητοποιήσεις οργανώνουν στις 8 Σεπτέμβρη οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και σε άλλες πόλεις, όπως:
- Γιάννενα, 11 π.μ., Δημαρχείο
- Πάτρα, 11 π.μ., πλατεία Γεωργίου.
Επισης:
Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, στις 11 Σεπτέμβρη, οργανώνει πλατιά λαϊκή σύσκεψη με στόχο την οργάνωση κινητοποίησης και πανναουσαϊκής απεργίας. Ταυτόχρονα, καλεί σε μαζική κάθοδο στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσαλλονίκη, και οργανώνει μετακίνηση με λεωφορεία που θα ξεκινήσουν στις 4 μ.μ., από το Εργατικό Κέντρο.
Η Γραμματεία Σάμου του ΠΑΜΕ οργανώνει συσκέψεις την Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη, 7 μ.μ. στο Βαθύ (Εργατικό Κέντρο) και την Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη, 7 μ.μ., στο Καρλόβασι (οδό Γοργύρας).
Η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη, οργανώνει κινητοποίηση για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια, στις 11 π.μ. στα γραφεία της αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger