Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Χωρίς Τεχνική Υπηρεσία η Αλόννησος


Σημαντικό πρόβλημα αποτελεί για τον Δήμο Αλοννήσου η έλλειψη τεχνικής υπηρεσίας, γεγονός που συνεπάγεται συνεργασία με άλλους φορείς, προκειμένου να υλοποιηθούν οι στόχοι που τίθενται. Όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης «εάν ο Δήμος Αλοννήσου διέθετε στελεχωμένη, πιστοποιημένη τεχνική υπηρεσία, αναμφίβολα θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε σε συντομότερο διάστημα, πολύ περισσότερους στόχους. Δυστυχώς, η έλλειψη του απαραίτητου προσωπικού και βεβαίως η έλλειψη τεχνικής υπηρεσίας είναι σημαντικό μειονέκτημα για τον Δήμο, διότι αναγκαζόμαστε να απευθυνόμαστε στον ιδιωτικό τομέα, προσθέτει ο ίδιος, προκειμένου να εκπονήσουμε ή να επικαιροποιήσουμε ορισμένες μελέτες είτε είναι μικρές, είτε μεγάλες».
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γλυκερία Υδραίου
Υπενθυμίζεται ότι η γειτονική Σκόπελος συγκρότησε φέτος τεχνική υπηρεσία, διότι «είχε το απαραίτητο προσωπικό» επισημαίνει ο κ. Βαφίνης, για να προσθέσει ότι «αυτή την στιγμή η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Αλοννήσου διαθέτει μόνο μια αρχιτέκτονα, ενώ όπως γνωρίζετε πολύ καλά, δεν μπορούμε εκ των πραγμάτων να προχωρήσουμε σε προσλήψεις». Η ψήφιση του νέου οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας (ΟΕΥ) από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλοννήσου, αποτελεί σημαντικό βήμα καθώς «θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε ανακοίνωση για μετάταξη όποιου ενδιαφέρεται για την κάλυψη μιας θέσης πολιτικού μηχανικού, αλλά το πρόβλημα της οικονομικής στενότητας που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι, καθιστά δύσκολη την κάλυψη της μισθοδοσίας των υπαλλήλων» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βαφίνης.
Παρόλα ταύτα, οι επικεφαλής του Δήμου Αλοννήσου προωθούν μια σειρά έργων στο νησί, μεταξύ των οποίων κατέχει σημαντική θέση η ανάδειξη των παλιών εκκλησιών που βρίσκονται στην Παλιά Χώρα της Αλοννήσου. Η πρόταση ανάδειξης των παραπάνω μνημείων, συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλοννήσου και όπως υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Αλοννήσου «η μελέτη προϋπήρχε και αυτή την στιγμή υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση από το περιφερειακό τμήμα του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, προκειμένου να εντάξουμε το έργο, αλλά απαιτείται προηγουμένως επικαιροποίηση της μελέτης και ορισμένες επιπρόσθετες λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν».
Στόχος είναι η ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και μέσω του ποσού των 50.000 ευρώ που εξασφάλισε από την ΜΟΔ ο Δήμος Αλοννήσου, θα επιδιωχθεί, με την συνδρομή τεχνικού συμβούλου, η ωρίμανση και επικαιροποίηση των μελετών που απαιτούνται. Οι δεκάδες ιστορικές εκκλησίες της Παλιάς Χώρας είναι πόλος έλξης για τους γηγενείς αλλά και τους επισκέπτες της Αλοννήσου και στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι αναδειχθούν ως σημεία προσέλκυσης περισσότερων επισκεπτών.
Όπως είναι προφανές, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Δήμος Αλοννήσου, δίνεται βαρύτητα στην υλοποίηση των έργων υποδομής που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των κατοίκων του νησιού και κατ’ επέκταση των επισκεπτών. Σύμφωνα μάλιστα με την επισήμανση του Δημάρχου Αλοννήσου «το νησί διανύει την δυσμενέστερη οικονομική κατάσταση της τελευταίας εικοσαετίας» αλλά παρόλα ταύτα, συνεχίζονται οι προσπάθειες προς την κατεύθυνση της ανάδειξης του φυσικού και μνημειακού πλούτου που διαθέτει.
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger