Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Αποστολή τους να σπείρουν υποταγή

Τον πραγματικό της ρόλο αποκαλύπτει, για μια ακόμη φορά, η ηγεσία (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΕΥΤΕ), με χτεσινή ανακοίνωσή της, όπου επιτίθεται κατά του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής και του «Ριζοσπάστη», με αφορμή την κριτική που της άσκησαν, μετά την υπογραφή σύμβασης στα Ζαχαρώδη που περιελάμβανε μειώσεις μισθών 15% και πάγωμα τριετιών για ένα χρόνο. Εξαρχής η ΠΟΕΕΥΤΕ επιτίθεται στο «Ρ» και αναφέρει: «Το σχόλιό μας στο Δελτίο Τύπου για τη σύμβαση των Ζαχαρωδών, ότι έφτασαν οι βιομήχανοι να μην καταγγέλλουν τη Σύμβαση και να το πράττουν οι μικρομεσαίοι της ΓΣΕΒΕΕ παρά τα παχιά λόγια που εκτόξευαν δημοσίως, παραποιήθηκε βάναυσα ενώ στο παραλήρημα διέπρεψε και το κόσμημα της στρατευμένης δημοσιογραφίας, η φυλλάδα του Περισσού ότι... αποδώσαμε τιμές στους εχθρούς του λαού... τους βιομήχανους!»... Τι έγραφε στο δελτίο Τύπου (20/8) για τη σύμβαση των Ζαχαρωδών, που εξέδωσε η ίδια η ΠΟΕΕΥΤΕ; «Θέλουμε να τιμήσουμε την μόνη εργοδοτική Οργάνωση στον κλάδο μας και τον Πρόεδρό της κ. Ιωάννη Λαγό, που παρά την οικονομική κρίση σεβάστηκε την υπογραφή της και δεν κατήγγειλε πρόωρα την κλαδική σύμβαση Ζαχαρωδών (...) Νέοι καιροί - νέα ήθη, οι βιομήχανοι επιδεικνύουν κοινωνική ευθύνη και οι "μικροί" της ΓΣΕΒΕΕ παρέα με τους μεγαλοξενοδόχους κατάφεραν καθοριστικό πλήγμα στις αποδοχές των εργαζομένων, στα ασφαλιστικά Ταμεία και στο βάθεμα της ύφεσης» (σ.σ. οι υπογραμμίσεις του «Ρ»). Αν, βέβαια, αυτοί οι συνδικαλιστές αναγνωρίζουν κοινωνικές ευθύνες στους βιομήχανους, ο «Ρ» δεν θα το κάνει.
Επιπλέον, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τη σφαγή των μισθών στην οποία συμφώνησαν, οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας καλούν τους ίδιους τους εργαζόμενους να λάβουν υπόψη ότι: «Χωρίς ο κλάδος να προβάλει σοβαρές αντιστάσεις στις πρόσφατες απεργίες, με υποτονική συμμετοχή σε λίγες περιοχές (οι ευθύνες του ΠΑΜΕ σ' αυτήν την κατεύθυνση είναι δεδομένες, στα όρια του ανοιχτού σαμποτάζ) ήταν μονόδρομος η υπογραφή όπως είχαμε εξουσιοδοτηθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των εκλεγμένων εκπροσώπων του κλάδου απ' όλη τη χώρα»! Ποιοι τα λένε αυτά; Αυτοί που έστρωναν το έδαφος για μειώσεις, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες των επιχειρήσεων, που επιχειρηματολογούσαν για την ανάγκη οι εργαζόμενοι να μην έχουν υπερβολικές απαιτήσεις, που δεν έκαναν τίποτα για την οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην εργοδοτική επίθεση και αφού έκαναν τα πάντα να κρατήσουν τον κλάδο στην απραξία και την ηττοπάθεια. Και έρχονται τώρα και εγκαλούν ότι φταίνε οι ίδιοι οι... εργαζόμενοι για το γεγονός ότι η ηγεσία της Ομοσπονδίας υπέγραψε τις μειώσεις! Δε δημιουργούν μόνο εντυπώσεις: προσπαθούν να κάνουν το μαύρο άσπρο, έχουν το θράσος να κατηγορούν για σαμποτάρισμα των αγώνων το ΠΑΜΕ εκείνοι που υπονομεύουν κάθε αγώνα, χλευάζουν το θάρρος με το οποίο πολλοί εργαζόμενοι του κλάδου αψήφησαν την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας και απέργησαν. Μιλούν για... έλλειψη «σοβαρών αντιστάσεων» εκείνοι που δε θέλουν καμία αντίσταση, που έχουν κάνει την υποταγή τέχνη, γι' αυτό και υπέγραψαν μια Σύμβαση εγγύηση υπέρ των εργοδοτικών συμφερόντων στο όνομα της... υπεράσπισης των Συμβάσεων...
Αυτή είναι όμως η αποστολή που έχουν αναλάβει αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες: πώς θα σπέρνουν την ηττοπάθεια και την υποταγή μες στο εργατικό κίνημα. Γι' αυτό και είναι τεράστια η σημασία της ίδρυσης και δράσης του ΠΑΜΕ και στην αποκάλυψη και στην αποδυνάμωση τέτοιων δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger