Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Ξένιος Ζευς

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις -με την κωδική ονομασία «Ξένιος Ζευς»- για τον εντοπισμό και την απομάκρυνση μεταναστών που δεν διαθέτουν τα κατάλληλα έγγραφα έχουν προκαλέσει έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις, οπότε η κυβέρνηση αποφάσισε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας διευκρίνισε σήμερα πως η ονομασία «Ξένιος Ζευς» είναι απόλυτα δικαιολογημένη, αφού οι μετανάστες δεν μεταφέρονται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης για να απελαθούν από τη χώρα αλλά για να αξιοποιηθούν με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.
Σύμφωνα με τον κ. Δένδια, η κυβέρνηση εντυπωσιάστηκε από τους Αφρικανούς αθλητές που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου με τα χρώματα πολλών ευρωπαϊκών χωρών -και κατακτούν μετάλλια- και αποφάσισε να αναζητήσει ανάμεσα στους μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα εκείνους που έχουν τα φυσικά προσόντα και το ταλέντο να διακριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, να ανεβάσουν την ελληνική σημαία στον υψηλότερο ιστό και να αποδείξουν για μια ακόμα φορά την ανωτερότητα του ελληνικού DNA.
Η ιδέα για την ελληνοποίηση των μεταναστών ανήκει στον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος έχει εντυπωσιαστεί από την ταχύτητα και την αντοχή των Αφρικανών μικροπωλητών που έχουν την ικανότητα να τρέχουν σαν τον άνεμο και να ξεφεύγουν από δεκάδες αστυνομικούς αν και κουβαλάνε μπόγους που είναι τίγκα με την πραμάτεια τους.
Μόλις οι αστυνομικοί ολοκληρώσουν την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς», οι μετανάστες θα μεταφερθούν στο Ολυμπιακό Στάδιο και θα αγωνιστούν σε όλα τα αγωνίσματα δρόμου, ώστε να ξεχωρίσουν εκείνοι που θα πάρουν αμέσως με το ζόρι την ελληνική υπηκοότητα και θα δοξάσουν την Ελλάδα στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Βέβαια, το σχέδιο της κυβέρνησης έχει προβλήματα, αφού οι ικανότεροι μετανάστες -οι Έλληνες πρωταθλητές του αύριο- θα βρίσκονται ακόμα στους δρόμους της Αθήνας, αφού θα έχουν ξεφύγει από το κυνηγητό των αστυνομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger