Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

ΕΛΜΕ Μαγνησίας: αντιεκπαιδευτικές, άδικες, απάνθρωπες οι αποσπάσεις

Αντιεκπαιδευτικές, άδικες και απάνθρωπες χαρακτηρίζει η ΕΛΜΕ Μαγνησίας τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ, που ανακοινώθηκαν στις αρχές του μήνα και ζητά να γίνουν συμπληρωματικές αποσπάσεις μέσα στον Αύγουστο και να ισχύσουν κοινωνικά κριτήρια, πέραν της μοριοδότησης.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, τις χαρακτηρίζει πέρα από κάθε εκπαιδευτική, διοικητική, κοινωνική, ακόμη και νομική λογική. «Μέσα σε ένα ασφυκτικό οικονομικά περιβάλλον για τους εκπαιδευτικούς, οι αποσπάσεις έγιναν με προχειρότητα, λάθη, παραλήψεις και εξαιρετική φειδώ. Δεν είναι λίγοι οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι χαρακτήρισαν τη λογική των φετινών αποσπάσεων ως απάνθρωπη», τονίζει η ΕΛΜΕ.
Η ΕΛΜΕ καλεί το υπουργείο Παιδείας να κατανοήσει ότι «μπλοκάροντας τη ζωή του εκπαιδευτικού μπλοκάρει τη δημιουργία πολιτισμού, γιατί οι εκπαιδευτικοί συμβάλλουν στην παραγωγή πολιτισμού, γιατί οι εκπαιδευτικοί «σμιλεύουν» ψυχές».
Με βάση τα παραπάνω το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας καλεί το Υπουργείο Παιδείας να δραστηριοποιηθεί άμεσα για να πραγματοποιηθούν μέσα στον Αύγουστο συμπληρωματικές αποσπάσεις οι οποίες να βασίζονται τόσο στην κάλυψη των πραγματικών εκπαιδευτικών και διοικητικών αναγκών των σχολείων όσο και σε κοινωνικούς και ανθρωπιστικούς παράγοντες. Ακόμη ζητά οι αποσπάσεις να επανεξεταστούν με βάση τις πραγματικές ανάγκες των Σχολείων όπως αυτές θα διαμορφωθούν κατόπιν των αποχωρήσεων των εκπαιδευτικών λόγω συνταξιοδοτήσεων και αποσπάσεων και να ισχύσουν, πλέον της μοριοδότησης, κοινωνικά κριτήρια, οικογενειακοί λόγοι και οι λόγοι υγείας όπως άλλωστε προβλέπεται από τη νομοθεσία (Ν.1566/85) και να μη γίνει κανένας διορισμός αναπληρωτή αν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία των αποσπάσεων.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας ενημερώνει το Υπουργείο Παιδείας ότι απόκλιση από τα παραπάνω θα οδηγήσει τα σχολεία το Σεπτέμβριο σε χαοτικές καταστάσεις και τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς σε απίστευτη ταλαιπωρία, δυναμιτίζοντας έτσι τους στόχους της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ακόμη, καλεί τους δύο εκπαιδευτικούς - αιρετούς του ΚΥΣΔΕ, σε περίπτωση επανάληψης του φαινομένου της άκαμπτης, αδιάλλακτης, άδικης και αντιεκπαιδευτικής στάσης του Υπουργείου Παιδείας στη διαδικασία των αποσπάσεων, να αποχωρήσουν από τις αντίστοιχες συνεδριάσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger