Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Οι ξαπλώστρες στόχος του ΣΔΟΕ (ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΟΥ )

alt
Μη έκδοση αποδείξεων, αυθαίρετες καντίνες, ξαπλώστρες, ομπρέλες, υπερτιμολογημένα ενοικιαζόμενα δωμάτια και παρεχόμενες υπηρεσίες εν γένει, τίθενται και φέτος στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ.
Στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, με παραγγελία του ο αναπληρωτής οικονομικός εισαγγελέας κ. Σ. Μουζακίτης ζητεί από το Σώμα την άμεση αντιμετώπιση των φαινομένων κερδοσκοπίας αλλά και φοροδιαφυγής στα ελληνικά νησιά και τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας, προκειμένου να συλληφθούν όσοι κερδοσκοπούν ζημιώνοντας την Ελλάδα κατά την τουριστική περίοδο αλλά και τους παραθεριστές.
Επιπλέον ο κ. Μουζακίτης ζητεί από το ΣΔΟΕ να του αποστέλλονται αντίγραφα των δικογραφιών που σχηματίζονται προκειμένου να έχει ιδία άποψη για την έκταση του φαινομένου το οποίο σημειώνει έξαρση τους καλοκαιρινούς μήνες. Αιτία για την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα αποτέλεσαν συνεχείς καταγγελίες για τις τιμές αλλά και τις συνθήκες που επικρατούν σε πολλές παραλίες και καταλύματα, κυρίως στα νησιά. Έντονα ήταν τα παράπονα για τις τιμές που ενοικιάζονται ξαπλώστρες και ομπρέλες, τις τιμές των εστιατορίων που συχνά δεν κόβουν αποδείξεις, τις τιμές των ενοικιαζόμενων δωματίων.
Στην παραγγελία του ο κ. Μουζακίτης αναφέρει: «Οι εν λόγω αξιόποινες πράξεις συνίστανται πρωτίστως στη μη έκδοση ή ανακριβή έκδοση των προβλεπόμενων ΚΒΣ στοιχείων κατά την παροχή υπηρεσιών ή την πώληση και διακίνηση αγαθών στους αιγιαλούς και τις παραλίες, αλλά και σε παράνομη κατάληψη και μεταβολή αιγιαλού διά της κατασκευής αυθαίρετων κτισμάτων, ως και εγκαταστάσεως ομπρελών σε σημεία αιγιαλού μη προβλεπόμενα στις συμβάσεις μισθώσεως, σε λειτουργία εντός των ορίων του αιγιαλού καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος άνευ αδείας, σε λειτουργία και εκμίσθωση δωματίων χωρίς άδεια, σε μη έκδοση φορολογικών στοιχείων στους μισθωτές των ενοικιαζόμενων δωματίων, σε ρύπανση του περιβάλλοντος, σε είσπραξη υπερβολικών τιμών κατά την παροχή υπηρεσιών, την εκμίσθωση δωματίων για τα οποία ορισμένοι εκμισθωτές απαιτούν μίσθωμα κατ' άτομο, καθώς και σε απασχόληση αλλοδαπών χωρίς άδεια».
Η Καθημερινή (Εύα Καραμανώλη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger