Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Χθες το βράδυ παρευρέθη στη Γλώσσα Σκοπέλου με αφορμή την έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Φίλιππος Χήρας εκπροσωπώντας την περιφέρεια Θεσσαλίας. τις πολιτιστικές αυτές εκδηλώσεις συνδιοργάνωσε ο πολιτιστικός και εξωραϊστικός σύλλογος Γλώσσας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.


 Ομιλία Φίλιππου Χήρα
 θέμα: Προοπτικές Ανάπτυξης Βορείων Σποράδων
Είναι τιμή μου που παρευρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας στη γενέτειρά μου και που μου δίνεται η δυνατότητα να συνομιλήσω με τους συμπατριώτες μου. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Γλώσσας είναι πραγματικότητα χάρις τις ενέργειες του  Νεανικού Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλώσσας το οποίο στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις και είμαι σίγουρος ότι θα στεφθούν με απόλυτη επιτυχία για μία ακόμα φορά γιατί τέτοιου είδους προσπάθειες προβολής του τόπου μας δεν μπορουν παρα να στηρίζονται απο όλους μας με κάθε δυνατό τρόπο.
Ο στόχος του έργου που επιτελώ είναι η προστασία και ανάδειξη του πλούσιου πολιτιστικού και φυσικού πλούτου των Βορείων Σποράδων και γενικότερα της Θεσσαλίας που μπορεί να αποτελέσει πηγή αύξησης της τουριστικής κίνησης και του εισοδήματος στην περιοχή.  Κινούμενοι λοιπόν γύρω από αυτόν τον άξονα και με  σύμμαχό μας την Περιφέρεια και τον ίδιο τον Περιφερειάρχη του οποίου η βοήθεια έχει αποδειχθεί πολύτιμη στην ανεύρεση λύσεων σε ζητήματα που ταλαιπωρούν τους κατοίκους των Σποράδων, όπως για παράδειγμα το ακτοπλοϊκό κομμάτι που αν μη τι άλλο αποτελεί το κλειδί για την τουριστική ανάπτυξη, είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τον ίδιο ζήλο όπως κάναμε μέχρι τώρα.
Η Σκόπελος θα μπορο  στις﷽﷽﷽﷽ται η δυνατότητα να περιηγιθοαστοριηγιθοαστοςύσε να χαρακτηριστεί ως ένα κομβικό νησί το οποίο μεταξύ άλλων πρεσβεύει τον εναλλακτικό τουρισμό. Συγκεκριμένα η περιοχή της  Γλώσσας  είναι ένα μέρος που από μόνο του μπορεί να αποτελέσει τουριστικό πόλο έλξης γιατί το τουριστικό προιόν που προσφέρει είναι πολυδιάστατο.  Όντας  πλούσια σε πολιτισμό  και έχοντας έντονο το θρησκευτικό χαρακτήρα η Γλώσσα με το πλεονέκτημα που της προσφέρει το λιμάνι μπορεί να γίνει μία ανεξάρτητη εναλλακτική τουριστική δύναμη. Οι τουρίστες που επισκέπτονται την Γλώσσα έχουν την δυνατότητα  να απολαύσουν  την πανοραμική θέα που προσφέρει η θέση στην οποία βρίσκεται ο γραφικός οικισμός ενώ ταυτόχρονα τους δίνεται η δυνατότητα να περιηγηθούν στις πανέμορφες παραλίες της.
Η ανάπτυξη για την Γλώσσα και γενικότερα τη Σκόπελο είναι μονόδρομος γιατί τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την εικόνα της όπως είναι ο πολιτισμός, η οικολογία, ο δασικός και θαλάσσιος πλούτος, οι γραφικές εκκλησίες και τα μοναστήρια την καταστούν άκρως ανταγωνιστική.
Συμμεριζόμενοι λοιπόν όλων αυτών των παραγόντων ήδη οι συνεργάτες μου και εγώ εξετάζουμε διάφορες στρατηγικές προβολής του νησιού με σκοπό να σχεδιάσουμε ένα ολοκληρωμένο και οργανωμένο πλαίσιο με το οποίο θα δημιουργήσουμε πρόσφορο έδαφος όπου νέοι τρόποι ανάπτυξης θα βοηθήσουν το όραμα για την αποτελεσματική ανάδειξη του τόπου μας σε έναν προορισμό με πλούσιο πολιτιστικό χαρακτήρα που θα καλύπτει τις ανάγκες ενός μεγαλύτερου τμήματος δυνητικών τουριστών.ριηγιθοαστο

Έχοντας στα χέρια μας ένα τέτοιο ολοκληρωμένο πλαίσιο σειρά έχει να κατατεθεί έγκαιρα στην περιφέρεια με την μορφή πρότασης και ευελπιστούμε ότι θα υιοθετηθεί  έτσι ώστε το καλοκαίρι του 2013 να σηματοδότηση μια νέα εποχή για τη τουριστική ανάπτυξη των Βορείων Σποράδων και ειδικότερα της Σκοπέλου.
Συμπληρωματικά με τις δικές μας στρατηγικές ανάπτυξης και προβολής, στο προσεχές διάστημα ο Περιφερειάρχης θα κάνει προγραμματικές δηλώσεις με στόχο τον εμπλουτισμό του τουριστικού προιόντος των Βορείων Σποράδων.
Θέλω κλείνοντας να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που με στηρίξατε και συνεχίζεται να με στηρίζετε  γιατί  με αναδείξατε το νεότερο περιφερειακό σύμβουλο από την Σκόπελο  και σας  διαβεβαιώνω  πως βρίσκομαι  και θα βρίσκομαι εδώ για σας  για οτιδήποτε με χρειαστείτε σε συνεχή βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger