Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

ΣΤΟ "ΚΟΚΚΙΝΟ" ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΛΟΓΩ ΑΤΕ

Πολιτική αντιπαράθεση εξακολουθεί να προκαλεί η υπόθεση της Αγροτικής Τράπεζας. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος είπε ότι υπήρξε πολύ μεγάλη πίεση από την τρόικα και την Ευρωπαϊκή Κεντρική...
Τράπεζα, που απείλησαν ότι δεν θα γίνει ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αν υπάρχει τράπεζα κρατική.
Ενοποιούνται από την Τετάρτη τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης της Αγροτικής Τράπεζας με το δίκτυο της Τράπεζας Πειραιώς. Σε πολιτικό επίπεδο ωστόσο η κόντρα για την απορρόφηση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας από την Πειραιώς καλά κρατεί.
Κυβέρνηση και Τράπεζα της Ελλάδος, επισημαίνουν ότι η βιωσιμότητα της τράπεζας και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, οδήγησαν στη συμφωνία.
«Δεδομένου ότι υπήρξε μόνο μια προσφορά ,αυτή της τράπεζας πειραιώς, η συμφωνία προχώρησε σύμφωνα με τα όσα ορίζει η νομοθεσία για την εξυγίανση των τραπεζών», τονίζεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της τράπεζας της Ελλάδος.
Ο Αλέξης Τσίπρας σε διαβούλευση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της αγροτικής μίλησε για σκάνδαλο. «Βρισκόμαστε μπροστά σε μια διαδικασία εν κρυπτώ εκποίησης και λεηλασίας του δημόσιου πλούτου. Καταστρατηγούνται στοιχειώδεις κοινοβουλευτικές διαδικασίες», τόνισε.
Απαράδεκτες χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα . Η Νέα Δημοκρατία μάλιστα τονίζει πως: «Ο μόνος σε ολόκληρο τον κόσμο, που δεν έχει καταλάβει ότι η χώρα χρειάζεται ισχυρό τραπεζικό σύστημα και μεταρρυθμίσεις, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι λοιποί οπαδοί της δραχμής. Θα μπορούσαν σε άλλο πλανήτη να διεκδικούν νόμπελ οικονομίας».
Για πολιτική αθλιότητα του κ. Τσίπρα κάνει λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνοντας πως αυτή ήταν η μόνη λύση καθώς πίεζε η τρόικα να διακόψει την χρηματοδότηση.
«Η απόφαση που ελήφθη δεν ήταν μια απόφαση πολιτική, μια απόφαση κυβερνητική. Ήταν μια απόφαση η οποία ελήφθη σε τεχνικό τραπεζικό επίπεδο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Τράπεζα της Ελλάδος. Όπως πληροφορήθηκα, είχε προηγηθεί άτυπη διαγωνιστική διαδικασία μεταξύ Ασφαλιστικών Ταμείων 4 μεγάλων ελληνικών Τραπεζών για το ποια θα ήθελε να ενώσει το δίκτυό της με το δίκτυο της Αγροτικής Τράπεζας»., τόνισε και αναρωτήθηκε: «Τι πρότεινε ο κ. Τσίπρας: Ν' απολυθούν 2.000 ή 3.000 εργαζόμενοι; Να καταρρεύσει η Αγροτική; Να οδηγηθεί όλο το τραπεζικό σύστημα σε μια περιδίνηση επειδή μια μεγάλη Τράπεζα δε θα είχε χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα;»
Μετά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε ζητήσει από τον Πρόεδρο της Βουλής να γίνει προ ημερησίας διάταξη, σε επίπεδο αρχηγών, για το θέμα, την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο διοικητής της ΤτΕ, Γιώργος Προβόπουλος θα ενημερώσουν για το θέμα την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger