Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Μόνο «στα χέρια» δεν πιάστηκαν οι σύμβουλοι του Διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας

Με αφορμή την επιχορήγηση Σωματείου του Βόλου…
Μόνο «στα χέρια» δεν πιάστηκαν οι σύμβουλοι του Διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στην χθεσινοβραδινή έκτακτη συνεδρίαση του, με μοναδικό θέμα την επιχορήγηση του Σωματείου Γυναικείας Επιχειρηματικότητας το οποίο πραγματοποιεί την ερχόμενη Παρασκευή καλλιτεχνική εκδήλωση στο ΕΑΚ Βόλου με σκοπό την συγκέντρωση τροφίμων τα οποία στη συνέχεια θα διανεμηθούν σε κοινωφελή ιδρύματα της περιοχής και σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Η αίθουσα του συμβουλίου θύμισε «καφενείο» με το προεδρείο να δυσκολεύεται να επιβάλει την τάξη και τους συμβούλους να διακόπτουν ο ένας τον άλλο, δευτερολογώντας ή και…τριτολογώντας επί του θέματος. Βασικές αιτίες για την αντιπαράθεση ήταν το ύψος της επιχορήγησης και η νομιμότητα του Σωματείου το οποίο τη ζητά.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Τέλης Μπασδάνης εμφανίστηκε υπέρ της επιχορήγησης του σωματείου, ωστόσο ο γραμματέας κ. Στάθης Πλαστάρας έθεσε θέμα διοίκησης για το σωματείο στο οποίο όπως είπε δεν τηρείται το καταστατικό.

Όπως είπε ο κ. Πλαστάρας το καταστατικό προβλέπει τη συμμετοχή γυναικών επιχειρηματιών μελών του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στη διοίκηση του σωματείου κάτι που όμως δεν συμβαίνει.

Η επιχορήγηση ζητήθηκε προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα της ηχητικής κάλυψης της εκδήλωσης στην οποία θα συμμετέχουν γνωστοί καλλιτέχνες όπως η Ελένη Τσαλιγοπούλου και ο Διονύσης Τσακνής.

Ακόμη μία πτυχή της αντιπαράθεσης ήταν το αν θα πρέπει να επιχορηγηθεί το σωματείο απευθείας με το ποσό των 5.000 που ζητήθηκε ή θα πρέπει να πληρωθούν οι δαπάνες με την έκδοση το απαραίτητων παραστατικών απευθείας από το Επιμελητήριο.

Το Δ.Σ εντέλει αποφάσισε κατά πλειοψηφία την επιχορήγηση υπό όρους, με τους Στάθη Πλαστάρα, Απόστολο Αθανασό, Μιχάλη Σπανό και Ευδοκία Καπούλα μεταξύ άλλων να διαφωνούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger