Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Επιστολή Αλ. Μεϊκόπουλου στους Δημάρχους Σποράδων

20 Αυγούστου 2012

Προς τους κκ Δημάρχους:
Α) Αλοννήσου
Β) Σκιάθου
Γ) Σκοπέλου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Θέμα: «Για την επικείμενη συνάντησή σας με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Μουσουρούλη»
Κκ Δήμαρχοι,

Αρχικά θα ήθελα να χαιρετήσω την πρωτοβουλία που πήρατε, να καλέσετε σε συνάντηση τον Υπουργό Ναυτιλίας και να του θέσετε το σημαντικότατο ζήτημα των ακτοπλοϊκών κομίστρων μεταφοράς επιβατικού κοινού στα νησιά των Βορείων Σποράδων. Η προσπάθειάς σας να μειωθεί το αντίτιμο των εισιτηρίων σίγουρα αντιστοιχίζεται με την κοινή γνώμη τόσο των πολιτών της Μαγνησίας, όσο και με όλους όσους βλέπουν τις Βόρειες Σποράδες σας εμπορικό ή/και τουριστικό προορισμό.
Είναι, πιστεύω, πολύ σημαντικό να τονίζεται σε κάθε περίπτωση το κοινωνικό στοιχείο των μεταφορών και των συγκοινωνιών. Οι περασμένες κυβερνήσεις βάφτισαν τον τουρισμό «βαριά βιομηχανία» της χώρας μας. Στα πλαίσια αυτά, ακολούθησαν πολιτικές που αποψίλωσαν την όποια βιομηχανία αναπτύχθηκε τις προηγούμενες δεκαετίες και δήλωσαν ότι το κύριο βάρος μας σαν χώρα οφείλει να πέσει στον τουρισμό. Ανεξάρτητα αν συμφωνεί κάποιος με αυτό το σχεδιασμό, μπορεί να σημειώσει με σιγουριά ότι και οι δύο αυτοί τομείς της οικονομίας έγινα βορά στα μεγάλα συμφέροντα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το κομμάτι των συγκοινωνιών και των μεταφορών, με κυριότερο αυτό της ακτοπλοΐας. Όπως αναφέρεται και εσείς το αντίτιμο για να φτάσει κανείς στα νησιά της Μαγνησίας έχουν αυξηθεί δραματικά, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι Μαγνησίας, όσο και να αποτρέπονται οι τουριστικές επισκέψεις σε αυτά.
Δυστυχώς, το κάλεσμά σας για συζήτηση πάνω σε αυτό το θέμα συμπίπτει με την ανακοίνωση της πρόθεσης να πωληθεί το λιμάνι της Σκιάθου. Είναι το δεύτερο λιμάνι της Μαγνησίας το οποίο βγαίνει στο σφυρί μέσα σε ένα περίπου μήνα. Αυτή η κίνηση, θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελεί σε μεγάλο βαθμό εκ των προτέρων αρνητική απάντηση στο αίτημά σας, αλλά και όλης της κοινωνίας της Μαγνησίας, για μείωση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.
Με την παρούσα επιστολή, θα ήθελα να σας δηλώσω ότι θα σταθούμε σαν ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ αρωγοί και συμμέτοχη σε κάθε προσπάθεια να έχουν πολίτες της Μαγνησίας αλλά και όλοι οι πολίτες της χώρας ασφαλή, φτηνά και ποιοτικά μέσα μεταφοράς. Επίσης, ότι θα βρεθούμε απέναντι στις προσπάθειες ξεπουλήματος της δημόσιας γης και αλλά και βασικών πυλώνων της οικονομίας, όπως είναι τα εμπορικά και τουριστικά λιμάνια, οι οποίοι μπορούν κάτω από άλλες συνθήκες να συμβάλλουν καθοριστικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Τέλος, θα σας παρακαλούσα να με ενημερώσετε για τα αποτελέσματα της συνάντησής σας με τον κ. Υπουργό.

Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Μαγνησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger