Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Ερώτηση της Μαρίνας Χρυσοβελώνη για την οικονομική ενίσχυση σχολικών επιτροπών

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών Ευρυπίδη Στυλιανίδη, με θέμα «Οικονομική ενίσχυση σχολικών επιτροπών», κατέθεσε η βουλευτής των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κα Μαρίνα Χρυσοβελώνη.


Όπως αναφέρει, «Σύμφωνα με τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο «Ρυθμίσεις θεμάτων Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και άλλες διατάξεις» η αρμοδιότητα για λειτουργικά θέματα σχολικών μονάδων όπως είναι η καθαριότητα παραμένει στις Σχολικές Επιτροπές που είναι ΝΠΔΔ των οικείων Δήμων. Επειδή, λόγω της συνεχιζόμενης πενιχρής χρηματοδότησης των Δήμων από το Κράτος, έχουν δημιουργηθεί τεράστια οικονομικά προβλήματα και στις Σχολικές Επιτροπές, προβλήματα τα οποία τελικά θα επιβαρύνουν άδικα τους μαθητές και τις οικογένειες τους, ερωτάσθε:


1. Ποια είναι τα κονδύλια που έχουν τεθεί στην διάθεση των Σχολικών Επιτροπών για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων κατά το έτος 2012-13;
2. Ειδικότερα για την Μαγνησία και τις Σποράδες, πόσες συμβασιούχες καθαρίστριες προσελήφθησαν τελικά για την εξυπηρέτηση σχολικών μονάδων Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger