Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Ζευγάρι ζει σε σπηλιά

Ένα δράμα από εκείνα που ακούει κανείς ότι συμβαίνουν, αλλά δεν μπορεί να πιστέψει πως είναι πραγματικότητα, εκτυλίσσεται στην παραλιακή του Ηρακλείου.

Μέσα σε μια σπηλιά, στην άκρη του δρόμου, ένα ζευγάρι Βούλγαρων μεταναστών έχει φτιάξει ένα σπιτικό με τα ελάχιστα υπάρχοντα που διαθέτει. Η εικόνα ραγίζει καρδιές με τους δύο μετανάστες να ζουν σαν άλλοι Ροβινσώνες, προσπαθώντας να επιβιώσουν σε μια πόλη που άλλοτε φημιζόταν για τη φιλοξενία των ανθρώπων της και που σήμερα την εποχή της κρίσης τούς δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο.

Διερχόμενοι οδηγοί και περαστικοί που δεν πίστευαν στα μάτια τους, αντικρίζοντας αυτήν την εικόνα, ανέφεραν το περιστατικό στα τοπικά Μ.Μ.Ε., ζητώντας την παρέμβαση των κοινωνικών υπηρεσιών του κράτους.

Το ζευγάρι διαμένει στη σπηλιά τις τελευταίες ημέρες, καθώς η οικονομική του κατάσταση δεν επιτρέπει να ενοικιάσει σπίτι. Τα μεροκάματα -συνήθως αγροτικές εργασίες- είναι ελάχιστα και τα χρήματα απολύτως αναγκαία, με αποτέλεσμα να βάζουν τη διαβίωσή τους σε δεύτερη μοίρα.

Η περίπτωση του ζευγαριού δεν άφησε ασυγκίνητη τη διοίκηση του ΕΚΗ, που βρέθηκε χθες στην περιοχή. Τις επόμενες ώρες, το ΕΚΗ θα δώσει στο ζευγάρι τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ γίνονται προσπάθειες και συνεννοήσεις να βρεθεί μια λύση.

Πηγή: prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger