Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους "σε αγωνιστική ετοιμότητα" για να μην συρθεί η Ελλάδα στους νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που ετοιμάζονται σε βάρος της Συρίας και του Ιράν,


"Το εγκληματικό, τρομοκρατικό χτύπημα, που εκδηλώθηκε στη συριακή πρωτεύουσα και προκάλεσε το θάνατο του υπουργού 'Αμυνας, Νταούντ Ράτζιχα κι άλλων κυβερνητικών στελεχών της Συρίας, είναι αποτέλεσμα της απροκάλυπτης ιμπεριαλιστικής επέμβασης των ΗΠΑ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, αλλά και της Τουρκίας, του Κατάρ, της Σαουδικής Αραβίας, του Ισραήλ, σε βάρος της Συρίας", αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην Συρία.
Το ΚΚΕ επισημαίνει "λόγω της κλιμάκωσης της ιμπεριαλιστικής επέμβασης των ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην περιοχή, στο έδαφος των σκληρών ανταγωνισμών με τη Ρωσία και την Κίνα," τον κίνδυνο "γενικευμένης πολεμικής σύρραξης, αρχικά σε βάρος της Συρίας και του Ιράν, που θα έχει ολέθριες συνέπειες για τους λαούς της περιοχής μας."
"Αυτές οι εξελίξεις στη Συρία συμπληρώνουν την κατοχή στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και στη Λιβύη. Οι εξελίξεις στη Συρία είναι υπόθεση του λαού της. Αυτός έχει την ευθύνη να αποφασίσει για την πορεία της χώρας του", υπογραμμίζει το ΚΚΕ.
Τέλος, το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους "σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση για να μην συρθεί η Ελλάδα στους νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που ετοιμάζονται σε βάρος της Συρίας και του Ιράν, κι οι οποίοι θα έχουν τραγικές συνέπειες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger