Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

«Άναψαν» τα αίματα στη Χαλυβουργία

Νέα ένταση σημειώθηκε, λίγο μετά τις 07.00 το πρωί στη Χαλυβουργία Ελλάδος, όπου περίπου 150 απεργοί επιχείρησαν να εμποδίσουν συναδέλφους τους να προσέλθουν στον χώρο εργασίας τους.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι υπήρξε περιορισμένη χρήση χημικών από τους αστυνομικούς, με ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ να έχουν παραταχθεί για 4η ημέρα μπροστά στην κεντρική είσοδο της βιομηχανικής εγκατάστασης, η οποία άνοιξε κατόπιν εισαγγελικής απόφασης τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής. Όλα ξεκίνησαν όταν απεργοί ζήτησαν τον λόγο από συναδέλφους τους που επιχείρησαν να μπουν μέσα στο εργοστάσιο προκειμένου να ξεκινήσουν την εργασία τους.

Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα παρουσιάζεται αυξημένη κίνηση στο ρεύμα εξόδου της Ε.Ο. Αθηνών Κορίνθου από το Δαφνί μέχρι τα Διυλιστήρια.

Ανυποχώρητοι οι απεργοί

Εν τω μεταξύ όπως έγινε γνωστό το Σωματείο Εργαζομένων στη Χαλυβουργία Ελλάδος αποφάσισε, το Σάββατο, τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, απορρίπτοντας τα περί... δικαιώματος στην εργασία που επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να δικαιολογήσει την απόφασή του να ανοίξει το εργοστάσιο.

Ο πρόεδρος του Σωματείου, Γιώργος Σιφωνιός, εξήγησε στη διάρκεια ομιλίας του ότι οι εργαζόμενοι ζητούν πλέον και την απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων από την είσοδο του εργοστασίου.

«Στη Χαλυβουργία με τα ΜΑΤ γίνεται πρόβα για την αντιμετώπιση που θα έχουν και οι άλλοι αγώνες. Το εργοστάσιο της Χαλυβουργίας δεν θα δουλεύει παρά μόνο στη φαντασία των αστικών Μ.Μ.Ε.. Εργοδοσία, κυβέρνηση, Δικαιοσύνη και κατασταλτικοί μηχανισμοί είναι αδίστακτοι εχθροί των εργατών», τόνισε.

«Κανένας χαλυβουργός δε θα δουλέψει, αν δεν υλοποιηθούν τα αιτήματά μας. Όποιος το κάνει θα στιγματιστεί για όλη του τη ζωή», πρόσθεσε.

Συγκέντρωση συμπαράστασης από το ΠΑΜΕ

Εν τω μεταξύ για σήμερα το απόγευμα στις 19.30 είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση συμπαράστασης για τους απεργούς της Χαλυβουργίας, με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ομονοίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger