Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Αστυνομικοί καταγγέλουν τον Διευθυντή τους

Την παρέμβαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων προκάλεσε ο πειθαρχικός έλεγχος που διενεργήθηκε για δύο αστυνομικούς του νομού Ροδόπης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Χρόνος, αρχικά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης κατήγγειλε τον Αστυνομικό Διευθυντή ότι παραβίασε την προβλεπόμενη μυστικότητα της πειθαρχικής διαδικασίας και επενέβη η ΠΟΑΣΥ με επιστολή της προς τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Κύριε Αρχηγέ, Η προσήλωση του προσωπικού στην αποστολή του, πέραν από την τυπική υποχρέωση που απορρέει από τους κανονισμούς του Σώματος, μεταλαμπαδεύεται στα στελέχη ως μια ανώτερη ηθική και ψυχική κατάσταση που προϋποθέτει ότι η διοίκηση αποτελεί η ίδια παράδειγμα που εμπνέει το σεβασμό διότι αυτή η ίδια είναι προσηλωμένη ανιδιοτελώς στη δική της αποστολή. Η διοίκηση οφείλει, ως τούτο είναι κοινά αποδεκτό από τον μέσο νου, τους καλούς αστυνομικούς να τους δίνει κουράγιο να συνεχίσουν την προσπάθειά τους, όσους χρειάζονται βελτίωση να τους παράσχει κάθε δυνατότητα βελτίωσής τους και σε όσους πρέπει κάποια συγκεκριμένη στιγμή να τους υποδείξει το έργο τους, τούτο να το πράττει με σύνεση και με γνώμονα την προάσπιση της ανθρώπινης υπόστασής τους και αξιοπρέπειας, στηριζόμενη σ' αυτό στη δική της ακεραιότητα.

Οι διατάξεις του πειθαρχικού δικαίου δεν στοχεύουν στην επιβολή του δικαίου της πυγμής και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν κανόνες για γενικό παραδειγματισμό.

Κύριε Αρχηγέ, με την επισυναπτόμενη υπ' αριθμ. 346/12 από 23-6-2012 αναφορά της η Ε.Α.Υ. Ροδόπης καταγγέλλει τον κ. Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης διότι απαίτησε τον πειθαρχικό έλεγχο δύο αστυνομικών για παραδειγματισμό όλων των αστυνομικών της Α.Δ. Ροδόπης, παραβιάζοντας την προβλεπόμενη μυστικότητα της πειθαρχικής διαδικασίας.

Η λειτουργία ενός ζωντανού Οργανισμού όπως είναι η Ελληνική Αστυνομία εάν στηρίζεται για την αποτελεσματικότητα του έργου της στο φόβο της τιμωρίας είναι καταδικασμένη σε οικτρή αποτυχία. Ο φόβος της τιμωρίας γεννά την ευθυνοφοβία αλλά και την διαφθορά. Η γιγάντωση του εγκλήματος σίγουρα δεν αντιμετωπίζεται με μια ιδιότυπη εσωτερική ανάλωση σε αναχρονιστικά στερεότυπα ιεραρχικής μεταβίβασης ευθυνών που αναπαράγουν τον τύπο του καλού προϊσταμένου που διασφαλίζει δήθεν το απροσδιόριστο υπηρεσιακό συμφέρον και των εν δυνάμει κακών υφισταμένων που πρέπει να συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις με το μέτρο του παραδειγματισμού. Επειδή δεν είμαστε εμείς που θα υποδείξουμε τους κανόνες της χρηστής διοίκησης παρακαλούμε για τις από μέρους σας δικές σας ενέργειες για την αποκατάσταση της ορθής απόδοσης δικαίου αλλά και του αρνητικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί στην Α.Δ. Ροδόπης εξαιτίας της συγκεκριμένης ενέργειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger