Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Δήλωση του Π. Μεντρέκα για την τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την πρόταση νόμου του ΚΚΕ


Πάει πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ, που από την καταγγελία - κατάργηση του μνημονίου πέρασε στην επαναδιαπραγμάτευση, μετά στην ακύρωση και τώρα είναι κάπου μεταξύ επιμήκυνσης και Ραχόϊ, σε συνεννόηση με τους «εταίρους», να εγκαλεί το ΚΚΕ ότι δεν έχει σταθερή θέση για την ανατροπή των μνημονίων.
Το ζήτημα όμως που ο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει να απαντήσει είναι πώς γίνεται να είσαι κατά των μνημονίων χωρίς να είσαι κατά της ΕΕ; Την πρόταση νόμου του ΚΚΕ θα την ψηφίσει; Τα όσα λέει για την κυβέρνησή του που δεν έγινε και το χρεώνει στο ΚΚΕ, ας εξηγήσει στους αριστερούς ψηφοφόρους του, πού διαφέρει η επιχειρηματολογία του απ' όσα λέει η ΔΗΜΑΡ γι' αυτόν και απ' όσα κατά καιρούς λέει το ΠΑΣΟΚ κατά του ΚΚΕ;
Το ΚΚΕ μάχεται να οργανώσει τη λαϊκή πάλη για την ανατροπή των μνημονίων, την αποδέσμευση απ' την ΕΕ με λαϊκή εξουσία, τη διαγραφή του χρέους. Αυτό ενοχλεί και τη σημερινή συγκυβέρνηση και αυτούς που φιλοδοξούν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη. Κι επειδή δεν αντέχουν την κατά μέτωπο επίθεση επιλέγουν τη διαστρέβλωση, τη συκοφάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger