Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Ρωμαϊκά όργια στα ολυμπιακά χωριά




Πληθώρα αντιδράσεων αναμένεται να προκαλέσει το βιβλίο Βρετανού αθλητή, μέλους της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας, με τίτλο «The Secret Olympian», (Ο Μυστικός Ολυμπιονίκης), μόλις λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη της Ολυμπιάδας στο Λονδίνο.

Το βιβλίο υπογράφεται από έναν αθλητή που φέρει, για ευνόητους λόγους, το ψευδώνυμο «Anon». Ο αθλητής, ο οποίος συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και του Σίδνεϊ το 2000, περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τι είδαν τα μάτια του και τι άκουσαν τα αυτιά του καθ' όλη τη διάρκεια των Αγώνων.

Στο βιβλίο εμπεριέχονται σκηνές και… αναμνήσεις του αθλητή από τα ρωμαϊκά όργια που έγιναν στα Ολυμπιακά Χωριά των Αθηνών και του Σίδνεϊ.

«Ο τόπος διαμονής των αθλητών ήταν ένα τεράστιο πάρτι όπου, όταν ερχόταν το απόγευμα, όλοι έπιναν, μεθούσαν και έκαναν σεξ μέχρι τα ξημερώματα, ειδικά αν δεν είχαν κάτι να κάνουν την επόμενη ημέρα. Το Χωριό είχε παντού μηχανήματα όπου μοίραζαν δωρεάν προφυλακτικά διά πάσα χρήση» τονίζει ο ανώνυμος κωπηλάτης.

Παράλληλα, αποκαλύπτει ότι τους είχαν διανεμηθεί 13 προφυλακτικά κατά τη διάρκεια των Αγώνων και χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά για σεξουαλικές επαφές μεταξύ (συν)αθλητών. Αρκετοί όμως εκ των συναθλητών του -όπως αναφέρει- δεν άντεχαν όλο αυτό το συνεχές πάρτι μέχρι πρωίας κι έφευγαν από το Χωριό, προτιμώντας να πληρώσουν από την τσέπη τους και να μείνουν σε ένα ξενοδοχείο εκτός του χώρου, όπου θα έβρισκαν την ησυχία τους. Οι επικεφαλής των αποστολών ήταν ενήμεροι; Σύμφωνα με τη «New York Post», οι υπεύθυνοι ούτε επικροτούν αυτή τη συμπεριφορά αλλά ούτε την καταδικάζουν.

Ο Βρετανός αποκαλύπτει επίσης ότι, ενώ οι κανονισμοί απαγορεύουν ρητώς το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, οι αθλητές βρίσκουν τρόπους να τα «εισάγουν» στα Ολυμπιακά χωριά και στη συνέχεια να επιδίδονται σε ένα ανελέητο… πάρτι με sex, drugs and… alcholol!

Μέσα από τις αφηγήσεις του συγγραφέα προκύπτει το συμπέρασμα ότι οι αθλητές που έλαβαν μέρος στους Αγώνες προετοιμάζονταν εξ απαλών ονύχων για τη συμμετοχή τους.

«Οι περισσότεροι εξ αυτών βρέθηκαν στο άθλημά τους καθαρά από σπόντα, επειδή δεν ήταν καλοί σε κάποιο άλλο αγώνισμα που είχαν ξεκινήσει όταν ήταν μικροί».

Επίσης, σπεύδει να υπογραμμίσει πως πολλοί από τους συναθλητές του ήθελαν να πάρουν μέρος στους Αγώνες μόνο για την εμπειρία και προκειμένου να ζήσουν από κοντά τη μεγάλη αυτή αθλητική γιορτή, δίχως να έχουν κάποιες ιδιαίτερες προσωπικές φιλοδοξίες διάκρισης σε αυτούς.

Δημοσιεύματα με αφορμή το επίμαχο βιβλίο κάνουν αναφορά και στο σκάνδαλο που ξέσπασε το 2009 με τις φωτογραφίες του Ολυμπιονίκη του Πεκίνου, Μάικλ Φέλπς, που τον αποτύπωναν να καπνίζει μαριχουάνα σε ένα πάρτι. Και τότε δεν υπήρξε κάποια τιμωρία. Επίσης, θυμίζουν τις μαρτυρίες μιας ιερόδουλης, η οποία είχε τονίσει ότι ο πρωταθλητής κολύμβησης έπρεπε να πάρει χρυσό και στο… σεξ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger