Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Διεθνές ενδιαφέρον για την Αλόννησο


Σειρά αφιερωμάτων που έχουν ως επίκεντρο την Αλόννησο και τις φυσικές της ομορφιές, βλέπουν διαρκώς διαρκώς το φως την δημοσιότητας σε διάφορες χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Μεγάλης Βρετανίας. «Ιδανικό προορισμό για τους φυσιολάτρες» θεωρεί την Αλόννησο και ο έγκυρος διαδικτυακός τόπος «Travel Weekly», ενώ η «Daily Mail» προτρέπει τους αναγνώστες της «να ξεχάσουν τα προβλήματα της Ελλάδος καθώς τους περιμένουν πανέμορφοι και ξεχωριστοί προορισμοί, όπως η Αλόννησος».
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών επί θεμάτων τουρισμού, οι στοχευμένες και αποτελεσματικές κινήσεις του Δήμου Αλοννήσου στην Βρετανική Αγορά έχουν ήδη αποφέρει καρπούς, οι οποίοι μεταφράζονται σε ευρεία αναγνωρισιμότητα του νησιού, διεθνώς.
div class="MsoNormal">
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεσματικότητας και αγαστής συνεργασίας ΟΤΑ με τα γραφεία ΕΟΤ εξωτερικού αποτελούν, εξάλλου, οι πρόσφατες εκπαιδευτικές παρουσιάσεις του Δήμου Αλοννήσου σε Βρετανούς Tour Operators. Ο εκπρόσωπος του Δήμου Αλοννήσου, κ. Κώστας Ευσταθίου παρουσίασε τον προορισμό στο στελεχιακό δυναμικό επιλεγμένων γραφείων Τ.Ο. στη Μεγάλη Βρετανία. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις εξειδικευμένες μορφές τουρισμού που υποστηρίζει ο προορισμός καθώς είναι δημοφιλής για το θαλάσσιο πάρκο, τη πλούσια χλωρίδα και πανίδα που διαθέτει, τις παραδόσεις, την ιστορία, τη γαστρονομία την κουλτούρα και την τοπική φιλοξενία.
Οι εξειδικευμένες παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία των TOs και του ΕΟΤ Μεγάλης Βρετανίας και Ιρλανδίας με τη συμμετοχή δεκάδων υπευθύνων πωλήσεων και αρμόδιων στελεχών από Βρετανικά, καθιερωμένα αλλά και πιο μικρά και ευέλικτα ταξιδιωτικά γραφεία. Στο πλαίσιο των συναντήσεων έγινε ανταλλαγή χρήσιμων απόψεων και τέθηκαν οι βάσεις για νέες επωφελείς συνεργασίες στο άμεσο μέλλον. «Στόχος είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων για την ανάπτυξη συνεργασιών ανάμεσα σε Ελληνικές περιοχές και το trade κοινό της Μ. Βρετανίας. Μέσα από στοχευμένες ενέργειες μπορεί να επιτευχθούν σημαντικά βήματα για την ανάδειξη των Ελληνικών προορισμών και ιδίως όσων διαθέτουν τις πρώτες ύλες για την τόνωση των θεματικών μορφών του τουρισμού που προσελκύουν τουρίστες υψηλού εισοδηματικού και μορφωτικού επιπέδου. Η Αλόννησος αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα με εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης», επισημαίνει η Διευθύντρια ΕΟΤ Μ. Βρετανίας και Ιρλανδίας, κ. Κυριακή Μπουλασίδου, η οποία συνέβαλε προσωπικά στην υλοποίηση του εκπαιδευτικού τριημέρου. Παράλληλα υπήρξε φροντίδα για την προβολή του προορισμού σε εκατοντάδες χιλιάδες εν δυνάμει Βρετανούς ταξιδιώτες μέσα από έγκριτα ΜΜΕ.
Στο πλαίσιο του πολυδιάστατου προγράμματος προβολής και Δημοσίων Σχέσεων που υλοποιείται με τη συμβολή εξειδικευμένης εταιρίας συμβούλων τουριστικού μάρκετινγκ, ο Δήμος Αλοννήσου διατυπώνει «θερμές ευχαριστίες στη Διευθύντρια Γραφείου ΕΟΤ Μ. Βρετανίας και Ιρλανδίας κ. Κυριακή Μπουλασίδου, τον κ. Αναστάσιο Πίσσα, υπεύθυνο επικοινωνίας με τους Βρετανούς Τour Operators και τον κ. Αλέξανδρο Κωνσταντίνου, υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων και ΜΜΕ για τον επαγγελματισμό και την πολύτιμη υποστήριξή τους».
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger