Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι πέντε συλληφθέντες για το βιασμό Σουηδέζας στη Σκιάθο

Οι πέντε κατηγορούμενοι για ομαδικό βιασμό Σουηδέζας στη Σκιάθο

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες μετά την πολύωρη απολογία τους στον Ανακριτή Βόλου οι πέντε κατηγορούμενοι για ομαδικό βιασμό 18χρονης Σουηδέζας στη Σκιάθο τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης.
Συμφωνία Εισαγγελέως και Ανακριτή στους πέντε νεαρούς από τη Θεσσαλονίκη επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, δηλαδή της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της παρουσίασης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους κάθε 1η και 15η του μήνα και της μη επίσκεψης στη Σκιάθο.
Στους δύο πρώτους κατηγορούμενους που φέρονται να οδήγησαν την εγκαλούσα στο σπίτι του πρώτου, επιβλήθηκε πρόσθετα χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ στον καθένα, καταβλητέες μέχρι την Παρασκευή 13 τρεχ.
Εξαντλητική για τους παράγοντες της διαδικασίας, αποδείχτηκε τελικά η χθεσινή απολογία των πέντε κατηγορουμένων για ομαδικό βιασμό Σουηδέζας στη Σκιάθο, καθώς από τη μία το μεσημέρι, όταν άρχισε η κατάθεση μαρτύρων στον Ανακριτή Βόλου, Πρωτοδίκη κ. Ανδρ. Ζιούνα, ολοκληρώθηκε γύρω στα μεσάνυκτα μετά την κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση της εγκαλούσας και των κατηγορουμένων, μετά από αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης του δεύτερου κατηγορουμένου κ.κ. Γ. Ασημώρη και Σ. Κοκκίνη και τη σύσκεψη που ακολούθησε μεταξύ της Διευθύνουσας την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου κ. Αγορίτσας Καράτζιου και του Ανακριτή κ. Ζιούνα.
Μετά από προτάσεις των δικηγόρων των δύο πλευρών, κατέθεσαν μάρτυρες ενισχύοντας κατά περίπτωση τους ισχυρισμούς της 18χρονης αλλοδαπής φοιτήτριας και των πέντε νεαρών κατηγορουμένων από τη Θεσσαλονίκη που κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό της τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης στη Σκιάθο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή της στον Ανακριτή, η 18χρονη επανέλαβε όσα είχε καταθέσει και στο Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου, λίγες ώρες μετά το περιστατικό με τους πέντε νεαρούς σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο στο κέντρο της Σκιάθου.
Η εγκαλούσα υποστήριξε ότι βρίσκεται στη Σκιάθο από 16 Ιουνίου για διακοπές και διαμένει στην εξαδέλφη της με την οποία στις 3 Ιουλίου και ώρα 03.00 μετέβησαν σε κλαμπ της παραλιακής οδού προς αεροδρόμιο και συνάντησαν μια γνωστή της Τσέχα, η οποία δούλευε εκεί και στη συνέχεια πήγαν σε διπλανό κλαμπ όπου υπήρχε άλλη παρέα με την οποία διασκέδασαν.
Επέστρεψαν στο κλαμπ, γύρω στις 5 και εκείνη την ώρα σχολούσε ο πρώτος κατηγορούμενος, ένας 22χρονος μπάρμαν από τη Θεσσαλονίκη, για τον οποίο, όπως ανέφερε, γνώριζε πως είναι καλό παιδί. Ο μπάρμαν μαζί με ένα φίλο του, τον δεύτερο εκ των κατηγορουμένων που ήταν στην παρέα της 18χρονης στο διπλανό κλαμπ, προσφέρθηκαν να την μεταφέρουν στο κατάλυμά της με τη μηχανή του μπάρμαν στην οποία επιβιβάστηκε μαζί με τον οδηγό και τον συνεπιβάτη (τρικάβαλο).
Σε κάποιο σημείο της διαδρομής, διερωτήθηκε γιατί ακολουθούν διαφορετική κατεύθυνση από εκείνη που επιθυμούσε να ακολουθήσει η ίδια και λίγο αργότερα βρέθηκαν στο συγκρότημα ενοικιαζομένων δωματίων όπου διέμενε ο μπάρμαν. Όπως ισχυρίστηκε με τη χρήση βίας την οδήγησαν στον πρώτο όροφο, όπου βρίσκεται το ενοικιαζόμενο διαμέρισμα, ενώ σε ερώτηση του Ανακριτή γιατί αφού αντιδρούσε δεν κάλεσε σε βοήθεια είτε στη διαδρομή πάνω στη μηχανή, είτε όταν έφτασαν στο κατάλυμα του πρώτου κατηγορούμενου ή γιατί δεν προσπάθησε να διαφύγει, απάντησε πως είχε τρομοκρατηθεί και ήταν σοκαρισμένη και φοβισμένη.
Η εγκαλούσα υποστήριξε πως οι δύο κατηγορούμενοι, μόλις εισήλθαν στο δωμάτιο, έμειναν γυμνοί και την εξανάγκασαν εναλλάξ και χωρίς τη θέλησή της σε στοματικό έρωτα, προκαλώντας την εμετό, ενώ φέρεται να δήλωσε πως της προκλήθηκαν και μώλωπες στο χέρι και το κεφάλι.
Στο σημείο αυτό εισήλθαν στο δωμάτιο οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι και άρχισαν να τις μιλούν απαξιωτικά, ενώ οι δύο από αυτούς έφεραν σε επαφή τα γεννητικά τους όργανα με τους ώμους της παθούσας και ο τρίτος, δηλαδή ο πέμπτος κατηγορούμενος που κατηγορείται για απλή συνέργεια στον ομαδικό βιασμό, επιδείκνυε τα γεννητικά του όργανα στην είσοδο του διαμερίσματος προκειμένου να αποτρέψει τη διαφυγή της.
Η εγκαλούσα τελικά διέφυγε, αλλά είχε ξεχάσει το κινητό της και επέστρεψε να το πάρει και στη δεύτερη αποχώρησή της, κατεβαίνοντας τα σκαλιά του πρώτου ορόφου, δέχτηκε ένα μπουγέλο από νερό στο κεφάλι, δίχως να γνωρίζει ποιος εκ των κατηγορουμένων το έριξε.
Υποστήριξε πως αμέσως μετά ειδοποίησε για το συμβάν την εξαδέλφη της η οποία διαμένει σε σκάφος και μαζί μετέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου για να καταγγείλουν το γεγονός.
Ασφάλιση κατά βιασμού;
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Ανακριτής ρώτησε την 18χρονη διά του διερμηνέα, αν έχει ασφαλιστεί στη χώρα της ή σε οιαδήποτε άλλη χώρα της Ε.Ε. για τον κίνδυνο να πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.
Το ζήτημα εικάζεται ότι ετέθη από την πλευρά της υπεράσπισης με την επισήμανση ότι έχουν καταγραφεί περιπτώσεις αλλοδαπών τουριστριών κυρίως στα Δωδεκάνησα που πριν επισκεφτούν την Ελλάδα, συνομολογούν συμβόλαια με ασφαλιστικές εταιρίες για τον κίνδυνο να βιαστούν στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών τους. Συνέπεια των ανωτέρω είναι αρκετές φορές η Δικαιοσύνη να εμπλέκεται σε υποθέσεις διεκδίκησης ασφαλίστρων και να αναζητείται η πραγματική διάσταση των καταγγελιών ή πιθανές δόλιες ενέργειες με στόχο τα ασφάλιστρα κ.λπ.
«Γνωρίζω ότι η μητέρα μου με έχει ασφαλίσει και ότι πληρώνει να έχω ιατρική κάλυψη κατά τη διάρκεια των διακοπών μου, αλλά δεν γνωρίζω αν η ασφάλεια αυτή καλύπτει και τον κίνδυνο που μου αναφέρατε» φέρεται να απάντησε η εγκαλούσα.
Από την πλευρά τους οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την κατηγορία του ομαδικού βιασμού, επισημαίνοντας πως υπήρχε συναίνεση, ενώ μάρτυρας υπεράσπισης φέρεται να κατέθεσε πως σε συνομιλία της με την εγκαλούσα, εκείνη της εκμυστηρεύτηκε πως «ήθελε να περάσει όμορφα με τον β’ κατηγορούμενο και είχε ακούσει καλά λόγια και για τον πρώτο κατηγορούμενο» και πως κομβικό σημείο στην υπόθεση φαίνεται να είναι η εμφάνιση των υπολοίπων τριών κατηγορουμένων στο διαμέρισμα και η εξευτελιστική συμπεριφορά τους προς το πρόσωπό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger