Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Βούλιαξε η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες

Πού αποδίδει η ΝΕΛ τη ματαίωση του δρομολογίου προς Σκιάθο, Σκόπελο και Βόλο από το «Αλκυόνη». Σε απόλυτο ακτοπλοϊκό αποκλεισμό η Θεσσαλονίκη
Picture 0 for Βούλιαξε η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες
της Κάτιας Γερακαρίτου
Ναυάγησε η θαλάσσια σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα νησιά των Σποράδων και τον Βόλο, καθώς τελικά δεν θα δρομολογηθεί το οχηματαγωγό-επιβατικό πλοίο Αλκυόνη.
Η απόφαση ελήφθη από την πλοιοκτήτρια ΝΕΛ, με κύρια αιτία, όπως είπε στη Voria.gr η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της εταιρείας Ασπασία Φορμεντίνη, τις ενδείξεις ότι η επιβατική κίνηση θα ήταν ιδιαίτεα μειωμένη, σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος των καυσίμων, που τελικά κατέστησε το δρομολόγιο μη βιώσιμο για τα δεδομένα του εν λόγω πλοίου. Δευτερεύων λόγος, όπως επισημαίνεται, είναι η μη ολοκλήρωση των επισκευαστικών εργασιών στο Αλκυόνη.
Υπενθυμίζεται ότι αρχικά είχε ανακοινωθεί (επισήμως μάλιστα από τον ΟΛΘ) ότι το «Αλκυόνη» θα δρομολογείτο στις 28 Ιουνίου, ενώ λίγες μέρες πριν ξεκινήσουν τα δρομολόγια η εταιρεία είχε μεταθέσει την έναρξή τους από τις 14 Ιουλίου.
Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 30.000 επιβάτες θα μετακινούνταν από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς τα νησιά των Σποράδων. Πλέον, οι Θεσσαλονικείς (και όχι μόνο) που θέλουν να περάσουν τις φετινές διακοπές τους στους αγαπημένους προορισμούς της Σκιάθου και της Σκοπέλου θα πρέπει να υποστούν την ταλαιπωρία της οδικής μετάβασης προς τον Βόλο και από εκεί να περάσουν με πλοίο απέναντι, στις Σποράδες.
Η ματαίωση της δρομολόγησης του οχηματαγωγού-επιβατικού πλοίου «Αλκυόνη» επιβεβαιώνει περίτρανα τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό της Θεσσαλονίκης, η οποία, εν μέσω του καλοκαιριού, δεν συνδέεται διά θαλάσσης ούτε με Κυκλάδες ούτε με Δωδεκάνησα και οριστικά πλέον ούτε με τις Σποράδες. Αυτή τη στιγμή από το λιμάνι αναχωρούν κάθε βδομάδα μόλις δύο επιβατηγά πλοία, με προορισμό το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger