Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ - ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΣ Ξεκινά σήμερα η 48ωρη απεργία

Σκληρή μάχη για την προστασία μισθών και δικαιωμάτων δίνουν οι εργαζόμενοι
Από την απεργία του κλάδου στις 27 του Ιούνη
Με καθαρό το μέτωπο απέναντι στην εργοδοσία και τους «συνεταίρους» τους στη συνδικαλιστική ηγεσία της Ομοσπονδίας του κλάδου, καλούνται να δώσουν τη μάχη από σήμερα στις 6 το πρωί και για 48 ώρες οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό. Η αποφασιστική συμμετοχή των εργαζομένων στη 48ωρη απεργία και τους ταξικά προσανατολισμένους αγώνες του κλάδου αποτελεί μονόδρομο, είναι αυτή που μπορεί να «τσακίσει» κάθε προσπάθεια των εργοδοτών και των «συνεταίρων» τους να επιβάλουν το τσάκισμα των μισθών τους. Σε αυτήν την κατεύθυνση τα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ ρίχνονται στον αγώνα, ώστε αυτή η απεργία να «εμποδίσει» τα σχέδια της εργοδοσίας, να αποτελέσει ένα ακόμα βήμα μπροστά στην αποφασιστική οργάνωση του κλάδου, στην ανάγκη για την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης με γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων.
Σε ένα τέτοιο κλίμα μέχρι και χτες δινόταν η μάχη στους χώρους δουλειάς. Στην Αθήνα, συνελεύσεις πραγματοποιήθηκαν χτες στα ξενοδοχεία «Χίλτον», «Ζαφόλια», «Μετροπόλιταν», «Ολύμπικ Ρουαγιάλ», «Κράουν Πλάζα» και «Κάραβελ» με τους εργαζόμενους να δηλώνουν αποφασισμένοι να δώσουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας.
Το πόσο επικίνδυνη είναι η συνδικαλιστική ηγεσία της Ομοσπονδίας επιβεβαιώθηκε περίτρανα και χτες για ακόμα μια φορά. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος Π. Προύτζος και ο γραμματέας Π. Κούκος εμφανίστηκαν στη συνέλευση - ενημέρωση στο ξενοδοχείο ΧΙΛΤΟΝ που είχε καλέσει το κλαδικό συνδικάτο της Αθήνας για να βάλουν «τρικλοποδιά» στους εργαζόμενους ενόψει της απεργίας. Στο κατάμεστο από εργαζόμενους εστιατόριο προσωπικού ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας επιχείρησε να δημιουργήσει ένταση, την ώρα που μίλαγε ο πρόεδρος του συνδικάτου της Αθήνας Ν. Παπαγεωργίου. Ομως, η προσπάθειά του αυτή είχε το αντίθετο αποτέλεσμα, καθώς οργισμένοι οι εργαζόμενοι από τα όσα άκουγαν για τις μειώσεις μισθών, όπως αποφάσισε η πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας, τον ανάγκασαν σε φυγή καθώς όπως φώναζαν οργισμένοι, δεν έχει καμία εξουσιοδότηση και κανένα δικαίωμα να αποφασίσει για τους ίδιους και τις οικογένειές τους! Ξεκαθάρισαν μάλιστα ότι θα δώσουν αποφασιστικά τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στο ξενοδοχείο τους.
Ανάλογη διάθεση εκφράστηκε και από τους εργαζόμενους στα υπόλοιπα ξενοδοχεία, ενώ οι εργαζόμενοι στο «Μετροπόλιταν» μέσα από τη γενική τους συνέλευση αποφάσισαν και θα καταθέσουν και σχέδιο επιχειρησιακής σύμβασης χωρίς καμία μείωση μισθών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger