Σάββατο, 14 Ιουλίου 2012

Οδηγία ΥΠΟΙΚ για τους συνταξιούχους που δεν απεγράφησαν Ως τις 17/7 η απογραφή των συνταξιούχων του Δημοσίου

 
Έως την προσεχή Τρίτη 17 Ιουλίου θα μπορούν να απογραφούν οι συνταξιούχοι του Δημοσίου στις υπηρεσίες δημοσιονομικού ελέγχου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Όσοι δεν το πράξουν, κινδυνεύουν να μην εισπράξουν τη σύνταξη Αυγούστου και Σεπτεμβρίου.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, εξέδωσε οδηγία για τη διαδικασία απογραφής των συνταξιούχ​ων δημοσίου που δεν απεγράφησα​ν.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, επί Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη, ξεκίνησε στις 15 Μαρτίου 2012 τη διαδικασία απογραφής των συνταξιούχων του Δημοσίου. Η απογραφή ολοκληρώθηκε στις 15 Ιουνίου 2012.

Δεν απεγράφησαν 15.781 από τους υπόχρεους για απογραφή.

Σε όσους δεν απεγράφησαν γνωστοποιείται η οδηγία σύμφωνα με την οποία:

1. Οι συνταξιούχοι του Δημοσίου που δεν έχουν απογραφεί μέχρι 13 Ιουλίου στις Τράπεζες και μέχρι 17 Ιουλίου 2012 στις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου του Γ.Λ.Κ. και στην Υπηρεσία Συντάξεων, δεν θα βρουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό τις συντάξεις Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2012 (πληρωτέες στις 24 Ιουλίου 2012 και στις 24 Αυγούστου 2012 αντίστοιχα). Αντί για αυτό και μόνο για τους δύο αυτούς μήνες θα τους αποσταλεί με το ταχυδρομείο μετά τις παραπάνω ημερομηνίες, στη διεύθυνση που έχουν δηλώσει στην Υπηρεσία Συντάξεων, ειδική εντολή πληρωμής που εξοφλείται στην Τράπεζά τους, σε οποιοδήποτε υποκατάστημα, αφού προηγουμένως απογραφούν.

2. Σε όσους δεν απογραφούν και με αυτή τη συμπληρωματική διαδικασία μέχρι 14 Σεπτεμβρίου 2012 αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξής τους.

3. Από την ίδια ημερομηνία αρχίζει η αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων με επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων και θα κινηθεί η ποινική διαδικασία για όσους με δόλο εισέπραξαν τις συντάξεις αυτές.

Επιπροσθέτως από το 2013 για τους λαμβάνοντες σύνταξη από το Δημόσιο:

1. Αρχίζουν τακτικοί (ανά εξάμηνο) δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

2. Αρχίζει από το 2015 και θα πραγματοποιείται ανά πενταετία τακτική απογραφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου