Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Απεργούν αύριο οι ξενοδοχοϋπάλληλοι Μαγνησίας


Απεργούν την Τετάρτη, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στη Μαγνησία στο πλαίσιο 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία του κλάδου.
Οι εργαζόμενοι στον Κλάδο του Τουρισμού, που έγκαιρα προειδοποίησαν για τις συνέπειες μιας εργασιακής αποσταθεροποίησης, μέσα στην καρδιά της θερινής τουριστικής περιόδου, συνάντησαν όπως επισημαίνουν την πλήρη άρνηση και την εργοδοτική αδιαφορία με αποτέλεσμα -όπως τονίζουν- να είναι η απεργία μονόδρομος και η επιτυχία της καθοριστική.
Αιχμή για την κινητοποίηση είναι η μονομερής καταγγελία της σύμβασης από πλευράς των Ξενοδόχων με τους υπαλλήλους του κλάδου να τονίζουν ότι «οι εργοδότες στον Κλάδο του Τουρισμού επέλεξαν συνειδητά τον δρόμο της σύγκρουσης και της ευθείας αντιπαράθεσης με τους εργαζόμενους, αξιώνοντας προκλητικά την ανατροπή των εργασιακών και θεσμικών τους κατακτήσεων».
Ο σύλλογος ξενοδοχοϋπαλλήλων Μαγνησίας σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «κατεδαφιστική τακτική των εκπροσώπων του Επιχειρηματικού τουριστικού κόσμου (καταχρηστικές καταγγελίες των Κλαδικών Συμβάσεων, ισοπεδωτικές προτάσεις, για κατάργηση θεσμικών κατακτήσεων, στυγνή αφαίμαξη των μισθών, εργασιακοί εκβιασμοί κ.λ.π.) που πρέπει να σταματήσει και να απαντηθεί με τη μόνη γλώσσα που δείχνουν να καταλαβαίνουν».
Το διεκδικητικό πλαίσιο του Συλλόγου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Μαγνησίας με αφορμή την 24ωρη απεργία της Τετάρτης περιλαμβάνει ανατροπή όλων των αντεργατικών Νόμων για τις Συμβάσεις, υπογραφή νέων Κλαδικών Συμβάσεων, που θα διασφαλίζουν την εφαρμογή και τα εισοδήματα των εργαζομένων.
Επίσης ανατροπή της αντεργατικής Υπουργικής Απόφασης για τα Β.Α.Ε. και επανεξέταση όλων των ειδικοτήτων του Κλάδου στα Βαρέα, επανασύσταση των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Εργατικής Κατοικίας, με διασφάλιση όλων των Κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων και κατοχύρωση των Ασφαλιστικών κατακτήσεων του Κλάδου μας, που απορρέουν από το Καταστατικό του τ. ΤΑΞΥ.
Ο Σύλλογος τέλος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους ξενοδοχοϋπαλλήλους να δώσουν δυναμικό «παρών» στη 24ωρη πανελλαδική απεργία, «λέγοντας ξεκάθαρο «όχι» στους εργοδοτικούς εκβιασμούς και στις ωμές αξιώσεις φτωχοποίησης της ζωής μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger