Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Η Αλόννησος παίζει μπάλα...

Αυτή είναι η 14άδα του αθλητικού συλλόγου Αλοννήσου που συμμετείχε σε τουρνουά στη Θεσσαλονίκη και αποτελεί την ελπίδα για τη μελλοντική δημιουργία αντρικής ομάδας στο νησίΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΝΗΣΙ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΤΣΑΚΑΛΕΑ Αν ψάξει κάποιος τη θέση της Αλόννησου στον χάρτη της Ελλάδας, θα τη βρει στο σύμπλεγμα των Σποράδων. Στον... ποδοσφαιρικό χάρτη όμως η Αλόννησος δεν έχει καταφέρει να μπει και εδώ και λίγα χρόνια υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να το αλλάξουν αυτό. Μπορεί να γνωρίζουν ότι οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ τους, αλλά αν συζητήσει κανείς μαζί τους, θα διαπιστώσει ότι αν μη τι άλλο έχουν όλη τη θέληση να το παλέψουν.
Η αλήθεια είναι πως σ' ολόκληρο το νησί, που έχει έκταση περίπου 65 τετραγωνικά χιλιόμετρα, υπάρχει όλο κι όλο ένα γήπεδο κανονικών διαστάσεων, και αυτό είναι «ξερό» (χωρίς χλοοτάπητα) και σε κακή κατάσταση. Τον τελευταίο καιρό δυο άνθρωποι, εκ των οποίων ένας Θεσσαλονικιός, κάνουν ό,τι μπορούν για να βάλουν τις βάσεις για μια ποδοσφαιρική ομάδα.
  • Οι πιτσιρικάδες της Αλονήσσου θριάμβευσαν στο τουρνουά που πήραν μέρος στη Θεσσαλονίκη, στις αρχές Απριλίου, καθώς με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες κατέκτησαν το τρόπαιο στην κατηγορία τους
  • Οταν ρωτήσαμε τον Παναγιώτη Σίνη για την προτίμηση των παιδιών σε συλλογικό επίπεδο απάντησε: «Τα περισσότερα γίνονται Ολυμπιακός, διότι αυτός λόγω των τίτλων προβάλλεται περισσότερο» και πρόσθεσε, χα
Ο λόγος για τον Παναγιώτη Σίνη -λιμενικό, που εδώ και δυο χρόνια είναι στο νησί- και τον Κώστα Καλογιάννη... «Ολα ξεκινούν από την αγάπη μας για το ποδόσφαιρο, που τη βλέπουμε και στα παιδιά» λέει ο Παναγιώτης Σίνης στο «Goal» και ο Κώστας Καλογιάννης τονίζει:
«Το πρώτο φως φάνηκε πριν από λίγα χρόνια, όταν ένα ιδιώτης έφτιαξε ένα γήπεδο 5Χ5. Ο Μάκης Κωνσταντινίδης ήταν ο πρώτος που έκανε προσπάθειες. Η σκέψη για να γίνει ομάδα ανδρών δεν έχει ακόμα ωριμάσει. Δεν είναι και εύκολο βέβαια κάτω από τις συνθήκες που υπάρχουν. Μόνο να σκεφτεί κανείς τα οδοιπορικά για να μετακινείται αυτή η ομάδα για τα παιχνίδια της. Τουλάχιστον υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν και αυτό είναι που μετράει».
Η αναμνηστική φωτογραφία της ομάδας του αθλητικού ομίλου Αλοννήσου μαζί με την αντιστοιχη της ακαδημίας «Ντίνος Κούης». Το τουρνουά έγινε στα γήπεδα του βετεράνου άσου του Αρη
Η αναμνηστική φωτογραφία της ομάδας του αθλητικού ομίλου Αλοννήσου μαζί με την αντιστοιχη της ακαδημίας «Ντίνος Κούης». Το τουρνουά έγινε στα γήπεδα του βετεράνου άσου του Αρη
Ο Παναγιώτης Σίνης, που είναι ο προπονητής των παιδιών, αναφέρει: «Η όλη προσπάθεια που γίνεται είναι εθελοντική. Δεν με ενδιαφέρει να βγάλω χρήματα από αυτό. Στο νησί υπάρχει ο Αθλητικός Ομιλος Αλόννησου. Παλαιότερα υπήρχε ένα τμήμα στίβου. Τώρα έγινε ένα τμήμα ποδοσφαίρου. Δεν είναι και πολλά τα παιδιά στο νησί. Περίπου 20 παιδιά γράφτηκαν, εκ των οποίων τα 13-14 έρχονται τακτικά. Ο δήμαρχος, ο Πέτρος Βαφίνης, μας έχει βοηθήσει καθώς είναι εκείνος που πληρώνει το γήπεδο 5Χ5 που γίνονται οι προπονήσεις».
Καταλαβαίνει κανείς ότι το να βρεθεί ταλέντο από το νησί δεν είναι εύκολο, με τον Παναγιώτη Σίνη να αναφέρει: «Υπάρχει, για παράδειγμα, ένα παιδί 12 ετών που το είδαν στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ και άφησε καλές εντυπώσεις. Δεν είναι όμως εύκολο αυτό το παιδί να ?σταθεί?, διότι δεν έχει τις ίδιες βάσεις με άλλα παιδιά της ηλικίας του. Το βοηθάμε όσο μπορούμε και πάμε μαζί του σε τουρνουά».
Το... σήκωσαν στη Θεσσαλονίκη
Στις αρχές Απριλίου ο Αθλητικός Ομιλος Αλόννησου πήρε μέρος σε τουρνουά που έγινε στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο μάλιστα οι νησιώτες πρώτευσαν. Η Αλόννησος νίκησε τη Δόξα Ελπίδος (4-2), την Ακαδημία Κούη (3-0) και τον Προμηθέα (2-0). Τα γκολ πέτυχαν οι Σινάνι (2), Χατζηπλής (3) και Αναγνώστου (2).
Στο τουρνουά συμμετείχαν οι: Καζατζίδης Βασίλης, Αναγνώστου Δημήτρης, Κυνηγόπουλος, Γιώργος, Σινάνι Τόνι, Καλογιάννης Βαγγέλης, Μαργαρίτης Αλέξης, Καραμαλής Γιώργος, Βλάικος Κωστής, Μαλαματένιος Θόδωρος, Χατζηπλής Μιχάλης, Καρούτσος Κώστας του Χαράλαμπου, Καρούτσος Κώστας του Χρήστου, Μπαλαλάς Αναστάσης, Αρμαντίνο Νταούτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger