Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Πρόσληψη οκταμηνιτών στην Αλόννησο

Το «πράσινο φως» για την κάλυψη έξι θέσεων με συμβάσεις εργασίας οκτώ μηνών δίνει η σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία απεστάλη σήμερα στον Δήμο Αλοννήσου.










Σύμφωνα με την παραπάνω εγκύκλιο εγκρίθηκαν τελικά οι έξι από τις δέκα συνολικά θέσεις για τις οποίες είχε υποβληθεί αίτημα από τους επικεφαλής του Δήμου Αλοννήσου, τον περασμένο Φεβρουάριο.












Συνεπεία των παραπάνω, καθορίστηκαν με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι ειδικότητες που θα καλυφθούν από τους οκταμηνίτες. «Προσανατολιζόμαστε σε ειδικότητες που είναι ανύπαρκτες στον Δήμο Αλοννήσου, όπως οδηγός λεωφορείου, χειριστές μηχανημάτων έργου, ηλεκτρολόγος αλλά και εργάτης με ημίονο για την παλιά χώρα» αναφέρει στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης.

















Σε ό,τι αφορά το θέμα της καθαριότητας ειδικότερα, που αποτελεί τομέα νευραλγικής σημασίας, βρίσκεται σε εξέλιξη η πρόσκληση για την κάλυψη επτά θέσεων πολιτικής προστασίας. Παράλληλα όμως, προγραμματίζεται την ερχόμενη Δευτέρα ενημέρωση από το Ινστιτούτο Εργασίας στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, σχετικά με τις προσλήψεις ανέργων, που είναι ενταγμένες στο πλαίσιο της κοινωφελούς εργασίας. «Κατά συνέπεια, εκτιμούμε ότι θα προχωρήσει άμεσα η διαδικασία και είναι σημαντικό ότι μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίες έχουμε υποβάλει αίτημα για την κάλυψη αρκετών θέσεων στον τομέα της καθαριότητας. Παράλληλα θα καλυφθούν ορισμένες θέσεις και μέσω των διμηνιτών, οπότε πρέπει να προσανατολιστούμε στην κάλυψη θέσεων που αυτή την στιγμή είναι κενές» προσθέτει ο κ. Βαφίνης.
















Στο πλαίσιο της κοινωφελούς εργασίας είναι καθορισμένες οι ειδικότητες που θα καλυφθούν σύμφωνα με το αίτημα του Δήμου Αλοννήσου, που έχει σημειωτέον, εγκριθεί, και περιλαμβάνει τριάντα άτομα. Τα δεκαπέντε εξ αυτών θα απασχοληθούν επί πέντε μήνες στο νομικό πρόσωπο του Δήμου Αλοννήσου και τα υπόλοιπα για αντίστοιχο διάστημα, στον Δήμο. Στο μεταξύ, κινούνται ταχύτατα οι διαδικασίες προκειμένου να αποσταλεί άμεσα στον ΑΣΕΠ για έγκριση ο πίνακας πρόσληψης για τους οκταμηνίτες, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Δημάρχου Αλοννήσου το θέμα θα έχει διευθετηθεί περί τα τέλη του μήνα.









ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger