Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ Να φουλάρει αντιλαϊκά η νέα κυβέρνηση

Ζητάνε πυγμή ενάντια στο λαό και επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας με την τρόικα
Κυβέρνηση συνεργασίας, ικανή να επιβάλλει στο ακέραιο τη σκληρή αντιλαϊκή πολιτική και ταυτόχρονα να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους των συμφωνιών, αυστηρά υπέρ των συμφερόντων του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου, ζητάει ο ΣΕΒ, δηλώντας μάλιστα διατεθειμένος να παίξει «πολύ ενεργό ρόλο στην προσπάθεια της παραγωγικής ανασυγκρότησης», προσδοκώντας γι' αυτό το σκοπό νέα προνόμια και χρήμα.
Σε ανακοίνωσή του για το αποτέλεσμα των εκλογών, ο ΣΕΒ ξεκαθαρίζει ότι «τώρα αρχίζουν τα δύσκολα» και προειδοποιεί ότι η ντόπια αστική τάξη βάζει ψηλά τον πήχη των προσδοκιών από μια συγκυβέρνηση σε συνθήκες βαθιάς καπιταλιστική κρίσης:
«Η νέα κυβέρνηση συνεργασίας που υποδεικνύει το αποτέλεσμα των εκλογών, θα κριθεί από την πολιτική και διαχειριστική επάρκεια την οποία θα επιδείξει στην αντιμετώπιση των συσσωρευμένων προβλημάτων. Θα κριθεί από την ικανότητά της να πείσει το λαό ότι ο δρόμος των μεγάλων μεταρρυθμίσεων είναι η μόνη έξοδος από την κρίση», σημειώνει ο ΣΕΒ, καλώντας σε ενσωμάτωση και καταστολή όποιου αντιδρά στην κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική.
Οι βιομήχανοι προσθέτουν και το ζήτημα της «νέας εθνικής συμφωνίας με μια Ευρώπη που κι αυτή πρέπει να αλλάξει», δείχνοντας πως ο νέος συμβιβασμός στο πλαίσιο της ΕΕ είναι πρώτα και κύρια αίτημα της ντόπιας αστικής τάξης, που ζητάει την καλύτερη προσαρμογή των συμφωνιών με την τρόικα στις μεταβαλλόμενες συνθήκες που προκαλεί η κρίση και η αστική διαχείριση.
Οι μεγαλοεπιχειρηματίες ζητούν ακόμα από «όλες τις υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις, της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης» να ταυτιστούν σε ένα σκοπό: Την «ανάγκη της αλλαγής - του κράτους, του παραγωγικού μοντέλου, του κοινωνικού ήθους», για τα οποία άλλωστε έχουν ήδη δεσμευθεί τα κόμματα του ευρωμονόδρομου στα προεκλογικά τους προγράμματα.
«Ανακούφιση στην αγορά» διαπιστώνει από την πλευρά του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Β. Κορκίδης, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών. Μιλώντας για λογαριασμό του «επιχειρηματικού κόσμου» που εκπροσωπεί, ζήτησε «τον άμεσο σχηματισμό κυβέρνησης μακράς πνοής και να ξεχάσουμε τη λέξη εκλογές τουλάχιστον μέχρι τις Ευρωεκλογές του 2014», εκθειάζοντας το πρόγραμμα της ΝΔ.
Σε ανάλογο μήκος κύματος, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος ξεκαθαρίζει ότι «δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία για τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας να αρνηθούν το σχηματισμό μιας κυβέρνησης που θα διασφαλίσει την παραμονή μας στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ και ταυτόχρονα θα διαπραγματευτεί τους όρους εκείνους του Μνημονίου που θέτουν προσκόμματα στην ανάπτυξη και διαρρηγνύουν την κοινωνική συνοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger