Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Ξαναζεσταμένοι εκβιασμοί και «μονόδρομοι»

Με ψέματα, μεταγραφές και μεταπλάσεις των λεγομένων της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και με παντιέρα τον εκβιασμό «μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ», «όποιος δεν είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει το μνημόνιο», ο Στάθης Σταυρόπουλος από τον ιστοτόπο enikos.gr εξαπέλυσε ξανά προχτές επίθεση στο ΚΚΕ.
Ο Στ. Σταυρόπουλος αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο «ΜΕΓΚΑ» και επέλεξε να μη δώσει καμία απάντηση, να μην παραθέσει καν την κριτική που άσκησε η Αλ. Παπαρήγα στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να δώσει στο «κοινό» του τη δική του γνώμη, με όσα αυτός ήθελε να καταλάβει και μάλιστα έτσι καμωμένα ώστε να εξυπηρετείται ο αρχικός και βασικός του σκοπός με το «ερώτημα»: «Γιατί το ΚΚΕ βγάζει τον εαυτό του έξω από το χορό;» της συμμετοχής στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
***
Αλήθεια, σε ποιο «χορό» αρνείται να συμμετάσχει το ΚΚΕ και δέχεται την μήνιν του Στ. Σταυρόπουλου και συνολικά του ΣΥΡΙΖΑ; Στο μόνο «χορό» που δε συμμετέχει είναι αυτός της εξαπάτησης των εργαζομένων, ότι δήθεν μπορεί να εφαρμοστεί φιλολαϊκή πολιτική από μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (ή της ΝΔ, ή του ΠΑΣΟΚ) που πέρα από καλολογίες δεν αμφισβητεί την πηγή της πολιτικής που εφαρμόζεται μέσω και των μνημονίων (δηλαδή, την ΕΕ και το κυνήγι του κέρδους των μεγάλων επιχειρήσεων). Γι' αυτό και ο Στ. Σταυρόπουλος κατακεραυνώνει την Αλ. Παπαρήγα που έθεσε ξεκάθαρα το ερώτημα «μετά το μνημόνιο τι;». Νέα μνημόνια επί μνημονίων; Σφυρίζει αδιάφορα ο ΣΥΡΙΖΑ και ενοχλείται. Γι' αυτό και εξανίσταται και πάλι ο Στ. Σταυρόπουλος ότι «ως και τους νόμους της αγοράς (!!) επικαλέστηκε η Αλέκα για να προδικάσει την αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ». Τους νόμους της καπιταλιστικής αγοράς - ακόμα και την ίδια την καπιταλιστική αγορά - παριστάνουν ότι τους αγνοούν στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί υποκλίνονται σε αυτούς. Τι άλλο εκτός από υπόκλιση είναι η «υγιής επιχειρηματικότητα», η προτεραιότητα για μείωση του ΦΠΑ μόνο στον τουρισμό και την εστίαση, ενώ ο λαός, για τον οποίο υποτίθεται κόπτεται ο ΣΥΡΙΖΑ, πληρώνει πανάκριβα για βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης; Εκτός κι αν στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι με προεδρικά διατάγματα θα εφαρμόσουν φιλολαϊκό πρόγραμμα ή ποντάρουν στον «πατριωτισμό» των μεγαλοεπιχειρηματιών, των εφοπλιστών κ.λπ. Γιατί οι του ΣΥΡΙΖΑ δε λένε στο λαό για το ενδεχόμενο της άτακτης χρεοκοπίας; Γιατί το κρύβουν;
***
Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Στ. Σταυρόπουλος ως εκπρόσωπός του επιχειρούν να εμφανίσουν εαυτούς ως μεσσίες του λαού και ρίχνουν λάσπη στο ΚΚΕ τολμώντας να το κατηγορήσουν ότι τάχα θα αφήσει το λαό να τα «βγάλει πέρα μόνος του με τις αυταπάτες του για τον ΣΥΡΙΖΑ και το μάταιον του αγώνα να καταργηθούν φερ' ειπείν οι εφαρμοστικοί νόμοι». Μόνο όποιος είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνησή του δικαιούται διά να αγωνίζεται και να ομιλεί, κατά τον Στ. Σταυρόπουλο. Στον ΣΥΡΙΖΑ αν στηριχθεί ο λαός θα βρεθεί έρημος. Μόνο το ΚΚΕ θα βρίσκεται δίπλα του να οργανώσει τη λαϊκή πάλη.
Ομως, αν είναι κάτι μάταιο είναι να περιμένεις ότι ένας διαχειριστής θα σου λύσει το πρόβλημα, δήθεν γιατί είναι καλύτερος διαπραγματευτής, όταν μένουν αμετακίνητες οι αιτίες που δημιουργούν αυτά τα προβλήματα. Ο αγώνας για να λύσεις το πρόβλημα δεν είναι μάταιος, ο αγώνας για να διεκδικήσεις τα δικαιώματά σου σε σύγκρουση και ρήξη με τις αιτίες τους δεν είναι μάταιος και αυτό ακριβώς λέει το ΚΚΕ. Αλλωστε, η διαχρονική δράση του ΚΚΕ και η πραγματικότητα διαψεύδουν τέτοιους φαιδρούς ισχυρισμούς που επιστρατεύονται στο πλαίσιο της επιχείρησης αποδυνάμωσης του ΚΚΕ και του νέου εγκλωβισμού του λαού σε αποπροσανατολιστικούς διπολικούς καυγάδες και «μονόδρομους»: Των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, όπως των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ προηγούμενα. Οχι πολύ παλιά, ο Γ. Παπανδρέου κατηγορούσε το ΚΚΕ ότι επειδή δε στηρίζει το ΠΑΣΟΚ είναι ο «αριστερός ψάλτης της δεξιάς»... Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει το ρόλο του ΠΑΣΟΚ για να εγκλωβιστεί ο λαός σε ένα νέο «μονόδρομο», αυτόν της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ενα «μονόδρομο» ενταγμένο στην ΕΕ, στο κέρδος των επιχειρήσεων, στο διαρκές χτύπημα του λαού. Ο λαός χόρτασε από τέτοιους «μονόδρομους», τους ακούει χρόνια τώρα. Είναι καιρός να βάλει πλώρη για τον δικό του, με ισχυρό ΚΚΕ.

Ε. Χ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger