Σάββατο, 26 Μαΐου 2012

Στο νησί του Πέταξαν συνταξιούχο από το σπίτι του

Σε έξωση και κατάσχεση σπιτιού οικογένειας συνταξιούχου στρατιωτικού από το Μέγα Λιβάδι της Σερίφου, προχώρησαν την περασμένη Δευτέρα, εκπρόσωποι της «Εταιρείας Μεταλλίων Σερίφου και Σπηλιαλέζας», η οποία διεκδικεί στο νησί 280 στρέμματα στη συγκεκριμένη περιοχή και 180 στρέμματα ακόμα στον Κουταλά, διπλανή περιοχή. Το περιστατικό συνέβη μόλις ένα 24ωρο πριν από την εκδίκαση της απόφασης για αναστολή και αναίρεση της κατάσχεσης του σπιτιού, που έχει καταθέσει η οικογένεια εναντίον της εταιρείας μεταλλίων και η οποία χτες βγήκε αρνητική, με αποτέλεσμα η οικογένεια να προχωρήσει σε νέο δικαστικό αγώνα.
Στο σπίτι, την περασμένη Δευτέρα, εμφανίστηκε η νομική σύμβουλος της εταιρείας, ένας δικαστικός λειτουργός, δύο αστυνομικοί και τρεις μάρτυρες, οι οποίοι απαίτησαν από την οικογένεια να αποχωρήσει από το σπίτι της αμέσως καθώς η εταιρεία προχωρά σε κατάσχεση του οικήματος.
Η ιστορία είναι παλιά. Πρόκειται για δύο από τα πιο όμορφα σημεία του νησιού, με παρθένες παραλίες στους ορεινούς όγκους των οποίων, στέκουν τα ιστορικά και εγκαταλελειμμένα ορυχεία της Σερίφου, που διεκδικεί η συγκεκριμένη εταιρεία με διάφορους τρόπους από το 1980 και μετά. Μάλιστα, το 2005, η εταιρεία μετά από δικαστική διαμάχη, είχε βγάλει ξανά από το σπίτι τους το ζευγάρι ηλικιωμένων οι οποίοι κατοικούσαν για πάνω από έναν αιώνα στο συγκεκριμένο σημείο.
Οι κάτοικοι, έχουν καταγγείλει ότι η συγκεκριμένη εταιρεία προσπαθεί αυθαίρετα εδώ και χρόνια και με την ύποπτη συμβολή των τοπικών διοικήσεων, να καρπωθεί τις εκτάσεις και να τους πετάξει από τα σπίτια τους τα οποία ανήκουν στις οικογένειές τους για πάνω από έναν αιώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου