Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΠΡΟΣ: κ. Ν. Πλωμαρίτη, Δήμαρχο Σκιάθου


                                                
ΘΕΜΑ : Λειτουργία Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου.

ΣΧΕΤ: Η με αριθμ. πρωτ.3690/10-5-2012 επιστολή σας



Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,

Λυπάμαι ειλικρινά που επανέρχεστε στο θέμα των Δημοτικών  Λιμενικών Ταμείων. Η απάντηση στην προηγούμενη επιστολή σας ήταν εκτενής και δεν θα πω τίποτα περισσότερο.
Σας υπενθυμίζω ότι   «όλα αυτά τα χρόνια που είμαι πρόεδρος…», είναι τα εξής :
Από τον Ιούνιο του 2010 μέχρι και τον Σεπτέμβριο, τρεις μήνες, διότι προκηρύχθηκαν εκλογές και γιατί η θητεία μου έληγε 31-12-2010.
Παρέμεινα αρχές 2011 περιμένοντας τη νέα Λιμενική Επιτροπή και νέο Πρόεδρο. Ορίστηκα και πάλι μέλος της Λιμενικής Επιτροπής και εκλέχτηκα Πρόεδρος το Μάιο του 2011.
Το Νοέμβριο του 2011 υπεγράφη η τροπολογία για τη διάσπαση του Λ.Τ.  Άρα ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΑΚΟΜΑ περιμένοντας τον αντικαταστάτη μου.
Επoμένως η προηγούμενη ΤΡΙΜΗΝΗ  πραγματική θητεία μου αλλά και η τωρινή ΕΞΑΜΗΝΗ δεν είναι χρόνος για να δείξω το έργο μου.
Όμως θα τονίσω ότι, αυτό το πολύ μικρό διάστημα το ΛΤΣ έκανε τα παρακάτω με δαπάνες του :
1.      Μερικός καθαρισμός λιμένων Σκοπέλου και Λουτρακίου. Αν δεν είχε γίνει, δεν θα μπορούσε να προσεγγίζει στα λιμάνια ούτε το Express Skiathos.
2.      Έχει τελειώσει η διαδικασία με τα Master Plan Σκιάθου και Σκοπέλου (ειδικά για αυτό της Σκιάθου, η Δ/νση Τεχνικών Έργων ήδη ετοιμάζει τη σύμβαση)
3.      Η ζημιά στο λιμάνι του Αγνώντα έγινε πέρυσι το καλοκαίρι, ήδη συντάσσεται η μελέτη αποκατάστασης και αναζητώ χρήματα για την υλοποίηση του έργου, όπως κατ΄επανάληψη έχω δηλώσει.
4.      Τον Ιανουάριο του 2011 (όντας υπηρεσιακός Πρόεδρος) έστειλα δύτη στη Σκιάθο, για επιθεώρηση του λιμανιού, η Δ/νση Τεχνικών Έργων ζήτησε το Μάιο νέο δύτη, τον Ιούνιο μας συνέστησαν να κλείσουμε το τμήμα όπου υπάρχει υποσκαφή, τον Ιούλιο η Λιμενική Επιτροπή πήρε απόφαση για επισκευή  προϋπ. 35.000,00 €, όμως το Υπουργείο δεν δέχτηκε την απόφαση και υπέδειξε την σύνταξη μελέτης από Λιμενολόγο-Μηχανικό. Τέλος Ιουλίου παρέδωσα στο Υπουργείο και στη Δ/νση Τεχνικών Έργων μελέτη προϋπ. 100.00,00 € και μου απάντησαν το Σεπτέμβριο ότι δέχονται μεν αλλά με κάποια πρόσθετα συμπληρωματικά στοιχεία. Ο μελετητής έστειλε αμέσως τα συμπληρωματικά στοιχεία και παράλληλα εξασφάλισα τις απαιτούμενες άδειες από το ΓΕΝ και το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού. Αρχές Νοεμβρίου πήρε η Λ.Ε. απόφαση για την εκτέλεση του έργου , όμως η Δ/νση Τεχνικών Έργων ζήτησε ανασύνταξη της μελέτης. Πήγα αμέσως στην Αθήνα και στο τέλος Νοεμβρίου ο Υφυπουργός κ. Γεωργιάδης έστειλε έγγραφο στην Δ/νση Τεχνικών Έργων συστήνοντας την υλοποίηση της υπάρχουσας μελέτης. Παρ’όλα αυτά η Δ.Τ.Ε. δεν δέχτηκε την σύσταση και επέμεινε στην ανασύνταξη. Έτσι έδωσα εντολή για ανασύνταξη που παρέδωσα  στις 22/12/2011 με νέο κόστος 119.000,00 €.  Στις 2/2/2012   η   Δ.Τ.Ε.  έχοντας  συντάξει τα Τεύχη Δημοπράτησης ανεβάζει το κόστος στις 225.00,00 €, η Λ.Ε με πολλή δυσκολία το δέχτηκε και στις 10/4/2012 έγινε δημόσιος διαγωνισμός. Στις 2/5/2012 η Δ.Τ.Ε. μας έστειλε το πρακτικό του διαγωνισμού  με τις έξι συμμετοχές ως εξής : ο πρώτος μειοδότης έδωσε έκπτωση 1%, οι  δεύτερος και τρίτος έδωσαν 2% και οι υπόλοιποι τρεις έδωσαν έκπτωση 3 %. Επειδή η έκπτωση είναι αστεία θα εισηγηθώ στην Λ.Ε. την ακύρωση του διαγωνισμού. Μέχρι να γίνει το έργο τα Ο/Γ θα προσεγγίζουν στο τωρινό σημείο, όπου έχω στείλει δύτη, το έχει επιθεωρήσει και έχω διαβεβαίωση ότι είναι ασφαλές. Παράλληλα ζήτησα από το Υπουργείο έγκριση για την αποκατάσταση της μικροβλάβης που έχει υποστεί. Το Υπουργείο με απόφασή του ενέκρινε την επισκευή προϋπ. 5.000,00 € την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές η επισκευή πραγματοποιείται.         
Όσον αφορά τον Τουριστικό Λιμένα Σκιάθου, αγαπητέ κύριε Δήμαρχε το ξέρετε ότι είναι δική σας ευθύνη και εσείς θα είχατε τη διαχείριση (και στη Σκόπελο η μαρίνα ανήκει στο Δήμο Σκοπέλου). Σας υπενθυμίζω ότι στην εταιρία ΣΚΙΑΘΟΣ ΜΑΡΙΝΕΣ Α.Ε. το ΛΤΣ συμμετείχε με ποσοστό 4%.
Τέλος, σας γνωρίζω ότι δεν θα απαντήσω πλέον, έχω πολλά άλλα να κάνω και βέβαια δεν θα απευθύνω αυτήν την επιστολή στις υπηρεσίες όπου προφανώς θα έχουν σοβαρότερα θέματα για να ασχοληθούν.



    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Λ.Τ. ΣΚΟΠΕΛΟΥ



                                                ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger