Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

Αναταράξεις στην τοπική Ν.Δ. Παραιτήθηκε από υποψήφιος ο Χρ. Μπουκώρος

Αναταράξεις στην τοπική Νέα Δημοκρατία. Παραιτήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Χρ Μπουκώρος, ενώ προειδοποίησε με παραίτηση ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δημ. Κολυνδρίνης. Αιτία, η τοποθέτηση της Έλενας Αντωνοπούλου στην 3η θέση του ψηφοδελτίου. Στο μεταξύ, δεν ανακοινώθηκε ακόμη το ψηφοδέλτιο του τοπικού ΚΚΕ, που ίσως κρύβει αλλαγές.

Τι προηγήθηκε....

Εντελώς ξαφνικά άλλαξε η σειρά των υποψηφίων της Ν.Δ. στο Ν.Μαγνησίας. Η Έλενα Αντωνοπούλου που είχε ανακοινωθεί ότι θα είναι στην 6η θέση και ο Σ.Δεσσύλας στην 7η θέση, «πετάχθηκε» στην 3η θέση αναπληρώνοντας το κενό του αποχωρίσαντος Γ.Σούρλα. Η ιδιαίτερα τιμητική θέση που δόθηκε από τη Ν.Δ στην κ.Έλενα Αντωνοπούλου, είναι γεγονός ότι προκάλεσε αναταράξεις όχι μόνον σε όσους βρέθηκαν υπό…της υποψήφιας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, αλλά και άλλων στελεχών οι οποίοι τους τελευταίους μήνες επέκριναν στην στάση της απέναντι στη Ν.Δ. Ιδιαίτερα δυσαρεστημένος εμφανίζεται ο υποψήφιος βουλευτής Χρήστος Μπουκώρος, αλλά και οι υπόλοιποι υποψήφιοι δεν έκρυψαν την έκπληξή τους με την ευνοϊκή μεταχείριση στην Έλενα Αντωνοπούλου και τη Δημ.Συμμαχία. Τελικά η λίστα που ανακοινώθηκε χθες επίσημα από τη Ν.Δ. έχει ως εξής: Θανάσης Νάκος, Ζέτα Μακρή, Έλενα Αντωνοπούλου, Χρήστος Μπουκώρος, Αργύρης Μποντός, Μαρία Καπάνη, Σπύρος Δεσσύλας.


Παραιτούμαι της υποψηφιότητάς μου…

Σε δήλωσή του ο δημοσιογράφος και υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές της 6ης Μαΐου με τη Νέα Δημοκρατία στο Νομό Μαγνησίας αναφέρει τα εξής:

«Εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου είχα ενημερώσει τους κομματικά αρμόδιους της Νέας Δημοκρατίας, τόσο σε τοπικό, όσο και σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης, ότι αναγνωρίζω το απόλυτο δικαίωμα της ηγεσίας να καθορίζει τη σειρά κατάταξης στη λίστα του κόμματος με τα δικά της κριτήρια.

Είχα ενημερώσει επίσης ότι σε περίπτωση που δεν τηρηθεί η σειρά σταυροδοσίας και παρεισφρήσουν νεοεισερχόμενα στελέχη από άλλους κομματικούς χώρους στη Νέα Δημοκρατία, αλλοιώνοντας τη βούληση των πολιτών, όπως αυτή πρόσφατα εκφράστηκε, δεν επιθυμώ να είμαι υποψήφιος.

Όλοι οι αρμόδιοι κομματικοί παράγοντες με διαβεβαίωσαν προκειμένου να καταθέσω την υποψηφιότητα ότι θα καταταγώ στην τρίτη θέση του ψηφοδελτίου.

Οι προχθεσινές δηλώσεις του προέδρου της ΝΟΔΕ Μαγνησίας στα Μέσα Ενημέρωσης αποδεικνύουν περίτρανα τους ισχυρισμούς μου. Εντελώς ξαφνικά με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, χθες το βράδυ, πληροφορήθηκα ότι την τρίτη θέση καταλαμβάνει η προερχόμενη από τη Δημοκρατική Συμμαχία Έλενα Αντωνοπούλου.

Επειδή αυτή η επιλογή δεν δικαιολογείται ούτε από την κοινή, ούτε από την πολιτική, ούτε από την κομματική λογική, διότι η απλή αριθμητική αποδεικνύει ότι οι 680 σταυροί προτίμησης της κ. Αντωνοπούλου στις πρόσφατες εκλογές σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συγκριθούν με τους 5.370 πολίτες της Μαγνησίας που με τίμησαν με την προτίμησή τους, είμαι υποχρεωμένος να μην αποδεχτώ την υποψηφιότητα της τέταρτης θέσης.

Θεωρώ ότι ο τρόπος που χειρίστηκαν οι αρμόδιοι κομματικοί παράγοντες την υποψηφιότητά μου αγγίζει τα όρια της υφαρπαγής. Είτε εσκεμμένα είτε από λανθασμένους χειρισμούς το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Για τις προθέσεις μου ενημέρωσα χθες το βράδυ τόσο τον Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, όσο και τον Γραμματέα του Κόμματος.
Κατέληξα στην απόφαση αυτή λαμβάνοντας σοβαρά υπ’ όψιν το αξιακό σύστημα που υπηρετώ.

Είμαι υποχρεωμένος να προστατεύσω την προσωπική μου και την πολιτική μου αξιοπρέπεια καθώς και την αξιοπρέπεια των χιλιάδων συμπολιτών που με τίμησαν στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Δεν έχω συνηθίσει τα παιχνίδια του παρασκηνίου, δεν ανήκω σε πολιτικές ομάδες πίεσης, ούτε διαθέτω πολιτικούς πάτρωνες και, ως γνωστό, δεν κατάγομαι από πολιτικό τζάκι. Τέλος ενημερώνω τους συμπολίτες ότι παραμένω στην παράταξη και θα αγωνιστώ για την επικράτησή της και τη σωτηρία της χώρας με τις ασήμαντες -όπως κάποιοι τις ζύγισαν- πολιτικές μου δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου