Κυριακή 20 Μαΐου 2012

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ Ψηφίζουν σήμερα σε όλη τη χώρα

Εκλογές για τα νέα όργανα του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών γίνονται σήμερα στα κεντρικά γραφεία του Συλλόγου (Λ. Αλεξάνδρας 34) και στα παραρτήματά του. Η Αγωνιστική Συσπείρωση Φυσιοθεραπευτών καλεί τους φυσιοθεραπευτές να στηρίξουν τις αγωνιστικές ριζοσπαστικές δυνάμεις στο σύλλογο για «ισχυρό εργατικό κίνημα αντίστασης και ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής», παλεύει για:
  • Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας - Ειδικής Αγωγής όπου θα εξασφαλίσει μόνιμη και σταθερή δουλεία κάθε φυσικοθεραπευτής.
  • Ιδρυση δημόσιων κέντρων αποκατάστασης με δωρεάν υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα σε πρωτοβάθμιο, δευτεροβάθμιο και τριτοβάθμιο επίπεδο.
  • Αμεση καταβολή όλων των οφειλόμενων από τα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΕΟΠΥΥ στους ελευθεροεπαγγελματίες και «εργαστηριούχους» συναδέλφους. «Το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με το να μην κάνουμε συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ ή με το να ζητάμε να πληρώνουν οι ασθενείς απευθείας την θεραπεία τους σε εμάς. Η στάση αυτή μας αντιπαραθέτει με τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους άνεργους, τους φυσικούς μας συμμάχους, με αυτούς δηλαδή που θα έπρεπε να είμαστε στο ίδιο μετερίζι», σημειώνει η ΑΣΦ.
  • Μαζικές προσλήψεις φυσιοθεραπευτών στις δημόσιες μονάδες υγείας - Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Κέντρα αποκατάστασης κλπ. - με μόνιμη, πλήρη και αποκλειστική απασχόληση. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Μια, ενιαία, ανώτατη βαθμίδα εκπαίδευσης για τους φυσιοθεραπευτές. Το πτυχίο να είναι το μοναδικό προαπαιτούμενο για την άσκηση του επαγγέλματος.
  • Καμία συγχώνευση ή κατάργηση δημόσιας μονάδας υγείας και κρεβατιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger