Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

έχω να σας θυμήσου κάτι το ίδιο σενάριο θα έχουμε πάλι να μας θυμηθείτε ο κόσμος θα ξυπνήσει και θα καταλάβουν τον κώλο τούμπα !

Στα μέσα Μαρτίου του 2008 η MRB διενεργούσε γκάλοπ για τον Άλφα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο εντυπωσιακότατο 17,5%!

Μάρτιος 2008: ο ΣΥΡΙΖΑ στο 17,5%!

Εκείνη η δημοσκόπηση έδειξε και κάτι ακόμη: το 86% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και το 74,8% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ πίστευαν ότι τα δύο κόμματα έπρεπε να συνεργαστούν και ότι καλύτερη λύση ήταν η από κοινού διακυβέρνηση. Ο κόσμος δηλαδή τότε ήθελε κυβέρνηση αριστερής συνεργασίας και ανατροπής.
Μάρτιος 2008: το 75% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ήθελε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή την ελπίδα την παρέβλεψε και σήμερα το πληρώνει...

Ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνε ψηλά ποσοστά προκειμένου να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ και όχι για να το καταστρέψει. Αυτό όμως δεν το κατάλαβε ποτέ και ερμήνευσε τα γκάλοπ ως ευκαιρία υποκατάστασης του ΠΑΣΟΚ. Με την αυτοπεποίθηση του 17,5% θεώρησε αναιδώς ότι είναι ισχυρότερος από την βούληση των ψηφοφόρων του. Λάθος μοιραίο, αφού η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε τις ελπίδες του κόσμου που τον "ψήφιζε". Έτσι συνέχισε με υπεροψία το δρόμο της μη συνεργασίας, απογοητεύοντας όσους είχαν αποθέσει στον ΣΥΡΙΖΑ τις ελπίδες τους για μια αριστερή κυβέρνηση.

Έτσι στο τέλος του 2008 βλέπουμε γκάλοπ όπως αυτό της Alco για το Πρώτο Θέμα, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πέσει στα ίδια ποσοστά με το ΚΚΕ, το οποίο παραμένει δημοσκοπικά σταθερό.

Νοέμβριος 2008: ο ΣΥΡΙΖΑ στα ποσοστά του ΚΚΕ.

Στα αρχαία δράματα ο υπέρμετρος εγωκεντρισμός των ηρώων, η αυτοπεποίθηση που φτάνει στα όρια της αναίδειας, η πίστη ότι διαθέτουν δυνάμεις πάνω από φυσικούς και θεϊκούς νόμους αποτελεί ύβρη. Στους Πέρσες του Αισχύλου η ύβρις -η αλαζονεία δηλαδή- προβάλλεται από τον τραγικό ποιητή ως αιτία ήττας, πτώσης και ατίμωσης του βασιλιά των Περσών Ξέρξη.

Ως άλλος "βασιλιάς σε αρχαίο δράμα", λόγω της δημοσκοπικής του αυτοπεποίθησης ο ΣΥΡΙΖΑ υπέπεσε και αυτός σε ύβρη, φτύνοντας αναιδώς την ευκαιρία διακυβέρνησης που του προσέφερε η Ιστορία. Έτσι η πτώση και η επιστροφή στα παλιά του λημέρια είναι μονόδρομος, μακριά από ανατροπές και σημαντικούς ιστορικούς ρόλους.

Πηγή: http://www.mrb.gr/dwnlds/PV_04_08.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger