Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Χρήστος Μπουκώρος: «Δεν θα πληρώσω τα «σούρτα – φέρτα» της Μπακογιάννη»

NDΑναταραχή και παραίτηση υποψηφίου από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ κυριαρχεί τις τελευταίες ώρες στη Μαγνησία, μετά την ανακοίνωση της λίστας υποψηφίων από το κόμμα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΔ στην Τρίτη θέση του ψηφοδελτίου τοποθετείται η κ. Ελενα Αντωνοπούλου από την «Δημοκρατική Συμμαχία», γεγονός που προκάλεσε άμεσα την αντίδραση του Χρήστου Μπουκώρου, ο οποίος παραιτήθηκε.
Ο τελευταίος με γραπτή δήλωση ανακοίνωσε ότι δεν αποδέχεται την υποψηφιότητα στην τέταρτη θέση και επισημαίνει ότι «ο τρόπος που χειρίστηκαν οι αρμόδιοι κομματικοί παράγοντες την υποψηφιότητά μου αγγίζει τα όρια της υφαρπαγής».

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΑ Βόλου ο Χρήστος Μπουκώρος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν θα πληρώσει τα σούρτα-φέρτα της κ. Μπακογιάννη στη ΝΔ» επισημαίνοντας τις αντιδράσεις που υπήρξαν και άλλες περιοχές (όπως στην Ηλεία με τον υποψήφιο κ. Κοντογιάννη). Ο Χρήστος Μπουκώρος μίλησε για μυστική τακτική αιφνιδιασμού τονίζοντας ότι αν τον είχαν ενημερώσει η αντίδρασή του ενδεχομένως να ήταν διαφορετική.
Επιστολή Μπουκώρου
Στην επιστολή παραίτησής του ο Χρήστος Μπουκώρος υπογραμμίζει : «Εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου είχα ενημερώσει τους κομματικά αρμόδιους της Νέας Δημοκρατίας, τόσο σε τοπικό, όσο και σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης, ότι αναγνωρίζω το απόλυτο δικαίωμα της ηγεσίας να καθορίζει τη σειρά κατάταξης στη λίστα του κόμματος με τα δικά της κριτήρια. Είχα ενημερώσει επίσης ότι σε περίπτωση που δεν τηρηθεί η σειρά σταυροδοσίας και παρεισφρήσουν νεοεισερχόμενα στελέχη από άλλους κομματικούς χώρους στη Νέα Δημοκρατία, αλλοιώνοντας τη βούληση των πολιτών, όπως αυτή πρόσφατα εκφράστηκε, δεν επιθυμώ να είμαι υποψήφιος. Όλοι οι αρμόδιοι κομματικοί παράγοντες με διαβεβαίωσαν προκειμένου να καταθέσω την υποψηφιότητα ότι θα καταταγώ στην τρίτη θέση του ψηφοδελτίου. Οι προχθεσινές δηλώσεις του προέδρου της ΝΟΔΕ Μαγνησίας στα Μέσα Ενημέρωσης αποδεικνύουν περίτρανα τους ισχυρισμούς μου. Εντελώς ξαφνικά με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, χθες το βράδυ, πληροφορήθηκα ότι την τρίτη θέση καταλαμβάνει η προερχόμενη από τη Δημοκρατική Συμμαχία Έλενα Αντωνοπούλου.
Επειδή αυτή η επιλογή δεν δικαιολογείται ούτε από την κοινή, ούτε από την πολιτική, ούτε από την κομματική λογική, διότι η απλή αριθμητική αποδεικνύει ότι οι 680 σταυροί προτίμησης της κ. Αντωνοπούλου στις πρόσφατες εκλογές σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συγκριθούν με τους 5.370 πολίτες της Μαγνησίας που με τίμησαν με την προτίμησή τους, είμαι υποχρεωμένος να μην αποδεχτώ την υποψηφιότητα της τέταρτης θέσης. Θεωρώ ότι ο τρόπος που χειρίστηκαν οι αρμόδιοι κομματικοί παράγοντες την υποψηφιότητά μου αγγίζει τα όρια της υφαρπαγής. Είτε εσκεμμένα είτε από λανθασμένους χειρισμούς το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Για τις προθέσεις μου ενημέρωσα χθες το βράδυ τόσο το διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, όσο και το γραμματέα του Κόμματος.
Κατέληξα στην απόφαση αυτή λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη το αξιακό σύστημα που υπηρετώ. Είμαι υποχρεωμένος να προστατεύσω την προσωπική μου και την πολιτική μου αξιοπρέπεια, καθώς και την αξιοπρέπεια των χιλιάδων συμπολιτών που με τίμησαν στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Δεν έχω συνηθίσει τα παιχνίδια του παρασκηνίου, δεν ανήκω σε πολιτικές ομάδες πίεσης, ούτε διαθέτω πολιτικούς πάτρωνες και, ως γνωστό, δεν κατάγομαι από πολιτικό τζάκι. Τέλος ενημερώνω τους συμπολίτες ότι παραμένω στην παράταξη και θα αγωνιστώ για την επικράτησή της και τη σωτηρία της χώρας με τις ασήμαντες - όπως κάποιοι τις ζύγισαν - πολιτικές μου δυνάμεις».
Δηλώσεις Ελενας Αντωνοπούλου
Η κ. Ελενα Αντωνοπούλου μιλώντας στην ΕΡΑ Βόλου, στην πρωινή εκπομπή, ανέφερε ότι δεν διαπραγματεύτηκε για την σειρά συμμετοχής της στο ψηφοδέλτιο, όμως στην παρούσα φάση καλόν είναι να διατηρούμε την ψυχραιμία μας και να εργαστούμε για το καλό της χώρας που βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι και στελέχη της ΝΟΔΕ Μαγνησίας αιφνιδιάστηκαν από τη σειρά κατάταξης των υποψηφίων, ενώ ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος κ. Δημ. Κολυνδρίνης ανέφερε στην ΕΡΑ Βόλου ότι γίνεται προσπάθεια να μην αλλάξει τίποτε στη σειρά της λίστας υποψηφίων και να ανακαλέσει την παραίτησή του ο Χρήστος Μπουκώρος. Ο τελευταίος σχολιάζοντας το ενδεχόμενο μίας τέτοιας εξέλιξης είπε ότι «αν αποκατασταθεί η αδικία θα αλλάξει γνώμη».
Ο πέμπτος στη σειρά, ο κ. Αργ. Μποτός που ρωτήθηκε είπε ότι «δεν σχολιάζω και δεν αντιδρώ σε αποφάσεις του κόμματος».
Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων έληξε τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας και είναι άγνωστο τι θα γίνει με την κενή θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Μαγνησία, αν ο κ. Μπουκώρος επιμείνει στην απόφασή του.
Χθες η ΝΔ ανακοίνωσε τις λίστες με τα ψηφοδέλτια σ’ όλη τη χώρα. Στη Μαγνησία η σειρά κατάταξης, όπως ανακοινώθηκε από την ΝΔ, έχει ως εξής: Αθ. Νάκος, Ζέττα Μακρή-Θεοφίλου, Έλενα Αντωνοπούλου, Χρ. Μπουκώρος, Αργ. Μποτός, Μαρία Καπάνη και Σπ. Δεσύλλας. Στις εκλογές της 6ης Μαΐου με βάση τους σταυρούς προτίμησης, πρώτος είχε έρθει ο κ. Νάκος, δεύτερη η κ. Μακρή, τρίτος ο κ. Σούρλας που αποχώρησε από την πολιτική, τέταρτος ο κ. Μπουκώρος, πέμπτος ο κ. Μποτός και έκτη η κ. Καπάνη, ενώ μία θέση κατείχε ο πρόεδρος του κόμματος κ. Αντ. Σαμαράς. Νέα πρόσωπα για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου είναι η κ. Αντωνόπουλου και ο κ. Δεσύλλας.
Εξάλλου, η υποψήφια βουλευτής κ. Έλενα Αντωνοπούλου στην προσωπική της σελίδα στο Facebook ανήρτησε χθες βράδυ την παρακάτω δήλωση: «Στις εκλογές της 6ης Μαΐου συμμετείχα στο Νομό Μαγνησίας με τη Δημοκρατική Συμμαχία, Συμφωνώ με τις απόψεις της Ντόρας Μπακογιάννη και την ακολουθώ γιατί ξέρω ότι κάνει σωστές επιλογές. Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου έχουν διαφορετικό διακύβευμα. Από τη μία μεριά έχουμε ένα λόμπι της δραχμής και από την άλλη έχουμε ένα πατριωτικό μέτωπο που θέλει την Ελλάδα στην Ευρώπη και το ευρώ. Συστρατεύομαι στη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και εύχομαι το αποτέλεσμα των εκλογών να είναι νικηφόρο για το καλό της Ελλάδος. Είμαι υποψήφια στη Μαγνησία στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Καλώ τους συμμαχητές να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια. Για την Ελλάδα μας!».
O πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ, ο οποίος πρόσφατα επέστρεψε στη ΝΔ, Παύλος Μαρκάκης μιλώντας στην ΕΡΑ συνέστησε ψυχραιμία, στόχος είναι η ενότητα της ΝΔ και να αναλογιστούν όλοι  το διακύβευμα των εκλογών. "Να μην μπούμε σε προσωπικές αντιπαραθέσεις και μετά να συζητηθούν όλα τα θέματα". Οσον αφορά πληροφορίες που τον φέρουν να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ -σε μη εκλόγιμη θέση- ανάφερε πως δεν έχει ο ίδιος σχετική πληροφόρηση. Σημείωσε δε ότι αν γίνει κάτι τέτοιο είναι τιμητικό, χωρίς να σημαίνει ότι αν δεν γίνει θα είναι υποτιμητικό και θα αλλάξει η στάση του.

Νομαρχιακή συνέλευση απόψε
Υπενθυμίζεται πως σήμερα Τετάρτη 30/5/2012 στις 19:30 το απόγευμα, η ΝΟ.Δ.Ε Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει τη Νομαρχιακή της Συνέλευση στην αίθουσα «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» του ξενοδοχείου «VOLOS PALACE», με ομιλητή τον αναπληρωτή τομεάρχη Ευθύνης της Οικονομίας κ. Ιωάννη Βρούτση, βουλευτή Κυκλάδων, ενώ θα κληθούν να πάρουν μέρος, τόσο ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Π. Μαρκάκης, όσο και τα τοπικά στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας, που ως γνωστόν ανέστειλε τη λειτουργία της και αποφάσισε να συμπαραταχθεί με τη ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger