Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Οι αγώνες είναι πάντα καταδικασμένοι να κερδίζουν

Τασούλα  Μουσκεφτάρα*
«Μαμά, τόσος αγώνας πήγε χαμένος;» με ρώτησαν χθες το βράδυ οι 10χρονοι γιοι μου θυμωμένοι, απογοητευμένοι από το χαμηλό εκλογικό αποτέλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δεν ξέρω αν κατάφερα να τους εξηγήσω ότι κανένας αγώνας δεν χάνεται ποτέ. Ξέρω όμως, ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχε για.... πρώτη φορά την ευκαιρία να συστηθεί σ΄ όλο τον κόσμο. Όπως αυτά τα δύο χρόνια είμαστε παντού στους δρόμους, στα κινήματα, στους αγώνες, έτσι και αυτές τις τρεις προεκλογικές βδομάδες περπατήσαμε όλη την Ελλάδα, γειτονιά γειτονιά, χωριό χωριό, καφενείο καφενείο, δηλώνοντας την παρουσία μας και επικοινωνώντας τον άλλο, μοναδικά εφικτό δρόμο που προτείνουμε.  
Αυτή είναι η πραγματική νίκη μας. Δεν είναι βήμα αλλά άλμα. Όχι όμως ένα άλμα στο κενό. Είναι η στέρεη βάση που χτίζεται ο αγώνας για το ακόμα πιο δύσκολο αύριο που ξημέρωσε. Ναι, η αλήθεια είναι ότι δε μπορεί στο ξημέρωμα μια νύχτας να ξυπνήσουν όλοι οι Έλληνες επαναστάτες. Όπως επίσης, αλήθεια είναι ότι ο κόσμος θέλησε, αφού αποκαθήλωσε τους δυο νεοφιλελεύθερους, να δοκιμάσει την ύστατη ώρα και την σοσιαλδημοκρατία. Ωστόσο, ο δρόμος είναι μονόδρομος και το τέλος του ορατό και αναπόφευκτο.
Εμείς, μαζί σύντροφοι και φίλοι, κερδίσαμε την πρώτη μάχη. Από δω και πέρα συνεχίζουμε τον αντικαπιταλιστικό αγώνα που ούτε μια στιγμή δε παρατήσαμε, γιατί αυτή είναι η πεμπτουσία της ανατροπής. Οι πολιτικές φούσκες ξεφουσκώνουν γρήγορα. Ακόμη χειρότερα όταν ο κόσμος επενδύει ελπίδες σε ανέφικτες λύσεις. Τότε, η ματαίωση είναι πολλαπλώς επικίνδυνη.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ευθύς εξ αρχής, έθεσε ξεκάθαρα τη συμμετοχή της στις εκλογές ως το μέσο συσπείρωσης του αγωνιζόμενου κόσμου σε ένα σκοπό υπέρτερου κοινοβουλευτικών ποσοστών. Θέλουμε να ανατρέψουμε τον καπιταλισμό, όχι να κάνουμε αντιμνημονιακή πασαρέλα. Αφήνουμε στους "ωραίους" να κάνουν το παιχνίδι τους και ας αναλάβουν την ευθύνη του μοιραίου. Κρατάμε τους αγώνες μας και συνεχίζουμε, όχι με νούμερα μα με ανθρώπους που κερδίσαμε σε κοινούς δρόμους με την ψυχή μας.  
« …. Θέλω να ξέρεις πως είμαι δίπλα σου! Καλή επιτυχία σ΄ αυτό που ονειρεύεσαι!» Από μήνυμα παιδικής μου φίλης χθες το μεσημέρι. *μέλος ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ημαθίας

 Τασούλα  Μουσκεφτάρα
http://aristeroblog.gr/node/735 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger