Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Γιατί ΚΚΕ


Του Κώστα Στεργίου
Υποψηφίου Βουλευτή Ν.Μαγνησίας του ΚΚΕ
Γραμματέα του Συνδικάτου Μετάλλου Ν.Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας»
Στέλεχος του ΠΑΜΕ


 
Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Έρχεται και νέα θύελλα αντεργατικών αντιλαϊκών μέτρων. Ο λαός μας δεν πρέπει να περιμένει ότι θα τον λυπηθούν η ΕΕ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ , το κόμμα του Καμένου, η φασιστική Χρυσή Αυγή το προβοκατόρικο ΛΑΟΣ και η εφοπλίστρια Μπακογιάννη. Δεν πρέπει να γελαστεί από τον καιροσκοπισμό του ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα του Κουβέλη. Είναι κόμματα του συστήματος. Ψήφισαν και αυτοί το Μάαστριχτ που οι «καρποί» του βρίσκονται στα μνημόνια και στη δανειακή σύμβαση. Είναι καιρός να γίνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά.
Με ισχυρό ΚΚΕ και οργανωμένο λαό θα ανοίξει ο δρόμος της  διεξόδου. Πρέπει να δοθεί ένα ισχυρό πλήγμα στο αστικό πολιτικό σύστημα, που επιχειρεί να παραπλανήσει το λαό μας με νέα μεταμφίεση, με  «νέα» κόμματα ,πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου , προκειμένου να φτιάξουν τη μόστρα του σάπιου πολιτικού συστήματος. Όσο πιο αδύναμοι αυτοί τόσο πιο ισχυρός ο λαός.
Γιατί με ισχυρό ΚΚΕ θα αναθαρρήσει ο εργάτης και η εργάτρια που υφίσταται την εργοδοτική τρομοκρατία, ο νεολαίος που ζει στην αβεβαιότητα και την ανεργία, ο συνταξιούχος που στερείτε και τα φάρμακα, ο αυτοαπασχολούμενος που βάζει λουκέτο, ο φτωχός αγρότης που ξεκληρίζεται.
Το ΚΚΕ φοβούνται οι εχθροί του λαού μας γι’αυτό και η λυσσαλέα επίθεση απέναντί του.
Γιατί κάθε βήμα του λαού που τους  στριμώχνει το ονομάζουν χάος και καταστροφή. Η ζημιά στα συμφέροντα του κεφαλαίου είναι όφελος για το λαό.
Γιατί είτε με  ευρώ είτε με δραχμή, όσο κυριαρχούν οι κεφαλαιοκράτες, όσο υπάρχει η εξουσία τους ,ο λαός δεν σώζεται. Και τις σάρκες του να διαθέσει, θα αυξηθεί η απόλυτη και σχετική εξαθλίωσή του.
Γιατί έχουν προγραμματίσει και μετά τις εκλογές να φέρουν νέα θύελλα αντιλαϊκών μέτρων ,όποια κυβέρνηση και αν προκύψει.
Κοροϊδεύουν το λαό μας ο ΣΥΡΙΖΑ ,το κόμμα του Καμένου και άλλοι «αντιμνημονιακοί» όταν του λένε ότι μέσα στην ΕΕ υπάρχει λύση για το λαό, αρκεί να γίνουν αυτοί κυβέρνηση. Είναι μεγάλο ψέμα ότι μια τέτοια κυβέρνηση θα τον κάνει να ανασάνει.
Γιατί τα βάρβαρα μέτρα που έφεραν τη φτώχεια έχουν τη σφραγίδα του Μάαστριχτ που όλοι αυτοί έχουν ψηφίσει.Τα ίδια μέτρα εφαρμόζουν σε όλες τις  χώρες της ΕΕ  , με ή χωρίς μνημόνια. Όλοι αυτοί δεν θα πάρουν πίσω κανένα αντιλαϊκό μέτρο. Τους μισθούς εξαθλίωσης ,τον εργασιακό μεσαίωνα ,τα χαράτσια και την αβάσταχτη φορολογία, εκτός από την ΕΕ και την τρόικα τα απαιτεί πρώτα από όλα η ελληνική πλουτοκρατία. Τα λεγόμενα αντιμνημονιακά κόμματα δεν θέλουν να συγκρουστούν μαζί της. Εξάλλου, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και άλλοι «αντιμνημονιακοί» έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους στο εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα, στα σωματεία και τις ομοσπονδίες, στην τοπική διοίκηση και αλλού, υπογράφοντας και στηρίζοντας μειώσεις μισθών, «συμβουλεύοντας» τους εργαζόμενους να δεχτούν περικοπές. Τόσα χρόνια συνεργάζονται στενά με το ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΚΕ) αλλά και τη ΝΔ (ΔΑΚΕ) και ιδίως όταν είναι να αντιμετωπίσουν το ταξικό κίνημα. Η λίστα είναι τεράστια: Χαλυβουργία, Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Εργατικά Κέντρα, Σύλλογος ΟΤΑ στην περιοχή μας κτλ. κτλ. Στη διακαναλική συνέντευξή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ρωτήθηκε σχετικά, είπε ότι πρόκειται για …λάθη κάποιων συνδικαλιστών και απέφυγε να συνεχίσει λέγοντας ότι τώρα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, την 7η Μάη. Δηλαδή να παραγράψουμε τις αμαρτίες του κόμματός του όλα τα προηγούμενα χρόνια τουλάχιστον από το Μάαστριχτ κι έπειτα. Πως όμως μιλάει ανερυθρίαστα για «αριστερή» κυβέρνηση, σπέρνοντας αυταπάτες ότι μια τέτοια κυβέρνηση θα σώσει το λαό, όταν το κόμμα του πέρα από το να μοιράζει σήμερα υπουργεία και καρέκλες δεξιά και αριστερά (κυριολεκτικά) είχε αυτή τη στάση το προηγούμενο διάστημα; Πως θα πάρουν λοιπόν φιλολαϊκά μέτρα εκείνοι που στο πεδίο της καθημερινής πάλης, στους χώρους δουλειάς, στους δήμους και αλλού είναι οι καλύτεροι συνεργάτες του ΠΑΣΟΚ, παραδίδουν κομμάτι – κομμάτι δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων που κερδήθηκαν με αγώνες και αίμα;
Είναι κοροϊδία ότι θα αλλάξουν η θα καταγγείλουν τη δανειακή σύμβαση με διαπραγμάτευση μέσα στην ΕΕ. Κρύβουν ότι η ανατροπή τους μπορεί να γίνει μόνο με απαγκίστρωση από την ΕΕ ενώ αυτοί δε θέλουν τέτοια εξέλιξη.
Είναι εφεύρημα ότι θα αλλάξει η ΕΕ αν στη Γαλλία εκλεγεί ο σοσιαλιστής Ολαντ. Το αντιδραστικό οικοδόμημα της ΕΕ το έφτιαξαν μαζί συντηρητικοί και σοσιαλδημοκράτες με την στήριξη και των «ευρωαριστερών». Οι άγριοι τσακωμοί των κυβερνήσεων αφορούν την υπεράσπιση των συμφερόντων των δικών τους μονοπωλίων και μόνο. Θυμηθείτε όλους τους προκατόχους τους.
Το ΚΚΕ είπε από την αρχή την αλήθεια για τη λυκοσυμμαχία και επιβεβαιώθηκε. Δε λένε την αλήθεια για την κρίση. Την κρίση την γεννάει ο καπιταλισμός ,η συσσώρευση κερδών απ το κεφάλαιο. Μέσα στα πλαίσια του συστήματος η κρίση αντιμετωπίζεται μόνο με φτώχεια για τους εργαζόμενους ,εκτοπισμό των μικρομεσαίων , κλείσιμο των επιχειρήσεων που χάνουν στον ανταγωνισμό και κρατική χρεοκοπία. Μόνο έξω από τα πλαίσια του συστήματος με εργατική-λαϊκή εξουσία μπορεί να μπει οριστικό τέρμα στις κρίσεις, στην ανεργία.
Καμία «αντιμνημονιακή» κυβέρνηση δεν θα κάνει ανακατανομή πλούτου υπέρ του λαού τη στιγμή που οι μονοπωλιακές επιχειρήσεις θα παραμένουν στα χέρια των καπιταλιστών. Αυτά τα «αντιμνημονιακα» κόμματα θα τα «δίπλωναν» αμέσως, γιατί δε θέλουν ούτε κατά διάνοια να συγκρουστούν με τα μονοπώλια.
Είναι παγίδα ότι η συμμετοχή του ΚΚΕ σε  μια «αντιμνημονιακη» κυβέρνηση θα πιέζει δήθεν τα άλλα αφερέγγυα κόμματα για να κάνουν δήθεν φιλολαϊκό έργο. Με καιροσκόπους και τυχοδιώκτες μόνο δεσμεύσεις μπορείς να αναλάβεις που σου δένουν τα χέρια , αφού την πραγματική εξουσία την έχουν αυτοί που κατέχουν τις επιχειρήσεις. Αν το ΚΚΕ πάψει να συμμετέχει θα του χρεώσουν τη «διάλυση της Κυβέρνησης». Αν μείνει ,θα γίνει «συνένοχος στην εκτέλεση των λαϊκών δικαιωμάτων». Όπου έγινε αριστερή ή κεντροαριστερή κυβέρνηση με τη συμμετοχή και Κουμουνιστικών Κομμάτων, όπως στην Ιταλία, στη Γαλλία ,και αλλού, το αποτέλεσμα ήταν παντού το ίδιο. Συνέχισαν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, απογοήτευσαν τους εργαζόμενους, με αποτέλεσμα να φέρουν στην κυβέρνηση τον Σαρκοζι και τον Μπερλουσκόνι,
Γι αυτό λοιπόν καλούμε το λαό να μη κάνει το λάθος να διαλέξει ποια κυβέρνηση θα τον καταδικάσει στη δυστυχία και στη φτώχεια.
Γι αυτό λοιπόν άμεση και ρεαλιστική λύση προς όφελος του λαού είναι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ για να κατευθυνθεί η πάλη της  εργατικής τάξης, του λαού, στην κατάκτηση της εργατικής –λαϊκής εξουσίας. Το ΚΚΕ ποτέ δε θα πουλήσει το λαό, δε λέει και δε θα του πει ψέματα για να του πάρει την ψήφο.
Διέξοδος και ανάπτυξη προς όφελος του λαού μπορεί να γίνει μόνο με αποδέσμευση από την ΕΕ , κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, και μονομερή διαγραφή του χρέους με εργατική-λαϊκή εξουσία. Στη συντονισμένη επίθεση προς το ΚΚΕ, ώστε να στηριχτεί η αυταπάτη μιας «καλής» κυβέρνησης, το ΚΚΕ δε αλλάζει τη θέση που έχει: καμία κυβέρνηση που θα διαχειριστεί τον καπιταλισμό δεν πρόκειται να φέρει λύση. Αυτό δε σημαίνει ότι το ΚΚΕ δεν έχει πρόταση εξουσίας. Αντίθετα, λέμε ότι η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να γίνουν πραγματικά αφεντικά της χώρα και του πλούτου που παράγουν, αφαιρώντας την εξουσία από τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές ,τους μεγαλέμπορους, εκλέγοντας αντιπροσώπους από τα όργανα της λαϊκής εξουσίας ,βιοπαλαιστές από τους χώρους δουλειάς ,που δε θα έχουν κανένα προνόμιο και θα είναι άμεσα ανακλητοί.
Για αυτό λοιπόν καλούμε το λαό μας, ακόμα και αν δε συμφωνεί σε όλα με το ΚΚΕ να το κάνει πιο ισχυρό για να μπορέσει να παρεμποδίσει και να ανατρέψει την εξουσία τους. Έτσι θα  καταδικάσει τα βάρβαρα μέτρα που πήραν ,έτσι θα δοθεί από καλύτερη θέση η  μάχη ενάντια στα χειρότερα που έρχονται. Ψηφίζοντας το ΚΚΕ  δίνεις απάντηση και στα προεκλογικά πυροτεχνήματα της «Δεξιάς» και της «Αριστεράς». Γιατί έτσι δίνεται η ώθηση στη λαϊκή συμμαχία για την απόκρουση ,την αντεπίθεση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.
Ψήφο στο ΚΚΕ για να βγει δυνατός ο λαός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger