Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Ετοιμάζουν προγραφές-απολύσεις στους Δήμους με εντολή της τρόικας...

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα
Το Υπουργείο Εσωτερικών με έγγραφο που έστειλε στους Δήμους και τις περιφέρειες της χώρας με ημερομηνία 30/4/2012, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, ζητά να δοθούν στοιχεία για το προσωπικό τους τα οποία όπως αναφέρει θα χρησιμοποιηθούν για διαβούλευση με την Τρόικα.
Ήδη στο υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και στο Υπουργείο Εσωτερικών στα πλαίσια των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση Παπαδήμου με τους ψήφους του ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. έχουν συσταθεί επιτροπές από υπηρεσιακούς παράγοντες και τεχνοκράτες Τροϊκανούς για την «αναδιοργάνωση» του προσωπικού και των υπηρεσιών με στόχο τη μείωση των εξόδων κατά δύο δις ευρώ το χρόνο για το 2013 και 2014. Η μείωση αυτή θα περιέλθει μέσα από τη συγχώνευση, το κλείσιμο υπηρεσιών και την απόλυση εργαζομένων.
Στο Υπουργείο Εσωτερικών Γερμανοί τεχνοκράτες έχουν αναλάβει να επιβάλουν τη βάρβαρη πολιτική, να θέσουν τα χρονοδιαγράμματα και των αριθμό των υπαλλήλων που θα απολυθούν. Στα πλαίσια αυτά υπηρεσίες του υπουργείου ζητούν από τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας νέα επικαιροποιημένα στοιχεία για να δρομολογήσουν τα αντιδραστικά, αντεργατικά τους σχέδια.
Το Υπουργείο Εσωτερικών και ο υπουργός κ. Γαννίτσης αναλαμβάνουν τεράστιες ευθύνες. Στο εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου καταγράφηκε η βούληση του ελληνικού λαού ενάντια στην πολιτική των μνημονίων, της τρόικας και της δανειακής σύμβασης. Ο ελληνικός λαός καταψήφισε τα κόμματα πυλώνες της βάρβαρης πολιτικής. Δεν έχουν κανένα πολιτικό και ηθικό δικαίωμα να ζητούν αυτή τη στιγμή στοιχεία τα οποία θα δοθούν στην Τρόικα για να εφαρμοστούν αντιδραστικές πολιτικές ότανι δεν έχει σχηματιστεί μέχρι σήμερα κυβέρνηση.
Απαιτούμε να παγώσει έστω και τώρα το έγγραφο αυτό. Να μη δοθούν στοιχεία στους Τροϊκανούς, να μην γίνουν απολύσεις, να μην κλείσουν και να μην ιδιωτικοποιηθούν υπηρεσίες των δήμων και των περιφερειών.
 
Βύρωνας 10  Μαΐου  2012
 
Το παρακάτω είναι το έγγραφο που έστειλε του Υπουργείο Εσωτερικών.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΤΑ
ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΤΑ
Ταχ. Δ/νση: Σταδίου 27
Τ.Κ.: 10183 Αθήνα
Πληροφορίες: Α. Πάγκαλης
Τηλέφωνο: 213-1364344
FAX: 213-1364383
Αθήνα, 30 Απριλίου 2012
Αριθ. Πρωτ.: οικ. 17005
ΠΡΟΣ
1. Περιφέρειες της χώρας
- Γραφεία Περιφερειαρχών
- Δ/νσεις Διοίκησης
2. Δήμους της Χώρας
- Γραφεία Δημάρχων
- Δ/νσεις Διοίκησης
ΘΕΜΑ: Προσωπικό των ΟΤΑ Α' και Β' Βαθμού
Στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας μας και για την επικαιροποίηση των στοιχείων προσωπικού των ΟΤΑ Α' και Β’ Βαθμού, προκειμένου αυτά να χρησιμοποιηθούν σε διαβουλεύσεις του Υπουργείου μας με τους εκπροσώπους της Τρόικα, παρακαλούμε όπως μας γνωστοποιήσετε έως την 10η Μαΐου 2012, συμπληρώνοντας τον επισυναπτόμενο σχετικό πίνακα, τον ακριβή αριθμό:
- του τακτικού προσωπικού (μόνιμου και ΙΔΑΧ) ανά κατηγορία, που υπηρετεί στους ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού, καθώς και στις επιχειρήσεις αυτών
- του προσωπικού Ειδικών Θέσεων (Γενικοί Γραμματείς Ιδιαίτεροι Γραμματείς, Ειδικοί Σύμβουλοι, Ειδική Συνεργάτες, Επιστημονικοί Συνεργάτες και Δικηγόροι με σχέση Έμμισθης Εντολής).
Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε άμεσα και τους φορείς της χωρικής σας αρμοδιότητας, με τον προσφορότερο τρόπο, περιλαμβανομένης και της ηλεκτρονικής επικοινωνίας (e-mail), και αφού συλλέξετε τις απαντήσεις, να μας τις διαβιβάσετε συγκεντρωτικά.
Τα ζητηθέντα στοιχεία θα πρέπει να αποσταλούν, ηλεκτρονικά και μόνο σε μορφή αρχείου excel, στην ηλεκτρονική διεύθυνση a.pagalis@ypes.gr , ανεξαρτήτως εάν έχει επέλθει μεταβολή σε αυτά από την τελευταία υποβολή τους.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιοδήποτε διευκρίνιση.
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
Α. ΜΕΝΤΖΕΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger