Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Συν-ΣΥΡΙΖΑ Κάτσε καλά Γεράσιμε…θα σε κάνουμε Πρωθυπουργό !!!

                      
 1.  Τον Γεράσιμο Αρσένη πρότεινε ως πρωθυπουργό ο Τσίπρας, στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών! ΕΛΕΟΣ!
Αλήθεια! Ποιος δεν θυμάται το σύνθημα που έγραψε ιστορία και ηχούσε σε όλα τα σχολεία της χώρας: « Κάτσε καλά Γεράσιμε » το 1998-1999, όταν ως υπουργός Παιδείας, της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, επιχείρησε να θεσμοθετήσει Πανελλαδικές Εξετάσεις σε Β΄ και Γ΄ Λυκείου σε όλα τα μαθήματα και καταργώντας τον θεσμό των μετεξεταστέων; Το συγκεκριμένο σύνθημα λοιπόν έχει μείνει από τότε στην εκπαιδευτική ιστορία, στην ιστορία γενικότερα. Φαίνεται ότι ο μόνος που το… ξέχασε είναι ο Τσίπρας! Σημειώστε ότι τότε ήταν καταληψίας, γραμματέας Σπουδάζουσας Αθήνας της Νεολαίας του ΣΥΝ ενώ σήμερα εκκολαπτόμενος …χαλίφης στη θέση φθαρμένων χαλίφηδων!!!
   Αλήθεια γιατί πρότεινε τον Αρσένη για Πρωθυπουργό; Τυχαία; Όχι βέβαια. Το έκανε για μια …χούφτα ψήφους! Τους ψήφους της Κοινωνικής Συμμαχίας, της Λούκας Κατσέλη- συζύγου του Αρσένη. Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα οι τριαντάρηδες αλλά και οι εκπαιδευτικοί ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους. 
 Σίγουρα το συγκεκριμένο γεγονός δεν είναι το μοναδικό, πράγμα που δείχνει ξεκάθαρα την ταχτική του ΣΥΡΙΖΑ να αποδείξει ότι μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης .Ότι Έλληνες και ξένοι κεφαλαιοκράτες μπορούν να στηριχθούν επάνω του. Ότι αποτελεί το καλύτερο αμορτισέρ για την απορρόφηση των κοινωνικών κραδασμών. Ότι άλλα λέει στα μπαλκόνια και άλλα στα σαλόνια.
2.   Για το λόγο αυτό την επομένη των εκλογών, ο κ. Τσίπρας έσπευσε να στείλει επιστολή προς τους προέδρους : Του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι καθησυχάζοντας τους ότι η καταγγελία του μνημονίου ήταν προεκλογική εξαγγελία και ότι μαζί τους θα επανεξετάσει το μνημόνιο!!!
Σημειωτέον ότι και κ. Σαμαράς ακριβώς το ίδιο πράγμα λέει με άλλη όμως λέξη: Επαναδιαπραγμάτευση .
Φυσικό ήταν η αλλαγή θέσης του ΣΥΡΙΖΑ να ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών. Τότε αναλαμβάνει ο υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού ο κ. Δραγασάκης να χύσει μελάνι σουπιάς στο θέμα δηλώνοντας: « Εάν χρειαστεί θα καταγγείλουμε το μνημόνιο. Δεν θα καταφύγουμε σε μονομερείς ενέργειες(!!!). Υπάρχει ανάγκη μιας συνολικής αναδιαπραγμάτευσης του μέλλοντός μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχουμε ετοιμότητα για μονομερείς ενέργειες, εάν προκληθούμε γι’ αυτό». 
   Θαυμάστε τον οπορτουνισμό σε όλο του το μεγαλείο. Για να πετύχεις θέση του ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεσαι …τριπλή ! Όπως για παράδειγμα του αναγκαστικού εσωτερικού δανεισμού για τον οποίο έκανε λόγο ο Μ. Γλέζος, ο οποίος δήλωσε:
3.   Κάθε νοικοκυριό με εισόδημα πάνω από 20.000 ετησίως θα πληρώνει 200 Ευρώ το μήνα για να σωθεί η οικονομία! ( Με απλά λόγια την κρίση του κεφαλαίου θα συνεχίσουν να πληρώνουν τα λαϊκά στρώματα). Αυτό λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Φυσικό ήταν η συγκεκριμένη δήλωση του Γλέζου να χαλάσει το …φιλολαϊκό προφίλ του κόμματος. Έτσι το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για … παρερμηνεία . Δύο μέρες μετά έρχεται η δήλωση Δραγασάκη για να ξαναχύσει μελάνι σουπιάς και σ’ αυτό το θέμα λέγοντας: « …μπορεί να υπάρχει η πρόταση Γλέζου ως “σχέδιο Β” εάν χρειαστεί να κλείσει γρήγορα το πρωτογενές έλλειμμα για λόγους ασφάλειας ή ύψιστης κοινωνικής ανάγκης».  
Το αλαλούμ λοιπόν  οι μεταλλάξεις, η αποσιώπηση και ότι εξυπηρετεί τον διακαεί πόθο του ΣΥΡΙΖΑ να πιάσει πρώτο στασίδι στο αστικό παιχνίδι ανάληψης κυβερνητικού ρόλου, είναι στην ημερήσια διάταξη. Κατάλογο ολόκληρο θα μπορούσε να φτιάξει κάποιος παρακολουθώντας τα καθημερινά ήξεις αφήξεις. 
4.  Αλήθεια! Μήπως θυμίζει κάτι από προεκλογική υπόσχεση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ η « Δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για 100.000 προσλήψεις στο δημόσιο; Λέμε, μήπως γίνεται για να ψαρέψουν από τη …δεξαμενή των  ανέργων;
5.  Αλήθεια! Μήπως πρέπει να προβληματίσει τους ψηφοφόρους η σπουδή, η βιασύνη να καταθέσουν ψηφοδέλτιο ως ενιαίο κόμμα για να αξιοποιήσουν τον αντιδημοκρατικό εκλογικό νόμο, «εισπράττοντας» το μπόνους των 50 εδρών ενεργώντας ακριβώς όπως το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, δίχως αυτό να εκφράζεται και στη λαϊκή βούληση;  
6.  Αλήθεια! Θα δώσουν μια πειστική απάντηση, οι κατά τα άλλα λαλίστατοι και «Δημοκρατικότατοι» ηγέτες του Συριζα, για ποιο λόγο αφαίρεσαν τη σημαία συγκεκριμένης συνιστώσας ( κάνοντας φωτοσόπ) από πρωτοσέλιδη φωτογραφία
στην ΑΥΓΗ. Τους ενοχλούσε το σφυροδρέπανο στις …νέες συνθήκες και στο ρόλο που ονειρεύονται να παίξουν; Φανταστείτε λοιπόν πόσο ειλικρινείς είναι όταν απευθύνουν κάλεσμα προς το ΚΚΕ με το οποίο έχουν εντελώς αντίθετη πολιτική!!! 
7. Αλήθεια! Γιατί ο Συριζα δεν παίρνει δημόσια θέση στην πρόταση νόμου-για καταγγελία του μνημονίου- που πρότεινε το ΚΚΕ, και θα φέρει στη Βουλή; Προεκλογικά δεν ήταν στο πρόγραμμά του; Τι αλήθεια μεσολάβησε και δυσκολεύεται να τοποθετηθεί; Μήπως η επιστολή Τσίπρα στους Ευρωπαίους ηγέτες όπου κάνει λόγο περί επανεξέτασης;
8.  Αλήθεια! Γιατί ένα …αριστερό, φιλολαϊκό κόμμα όπως διατυμπανίζει ότι είναι ο Συριζα δεν τοποθετείται δημόσια για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που γίνεται τούτες τις μέρες στην Αμερική; Μην κακοκαρδίσει τους εταίρους της λυκοσυμμαχίας και δεν τον εμπιστευτούνε; Εάν όχι γιατί δεν καταγγέλλουν το συνδικάτο του εγκλήματος . Για σκεφτείτε το ψηφοφόροι.
                  Σκεφτείτε το ΤΩΡΑ πριν τις εκλογές. 
Σκέψου επιπλέον ποιο κόμμα σου λέει την αλήθεια, ποιο κόμμα βρίσκεται στους καθημερινούς αγώνες δίπλα σου, ποιο κόμμα καταπολεμάει με νύχια και με δόντια η πλουτοκρατία και τα όργανά της και ΨΗΦΙΣΕ το.                                                                            Ρίξε στην κάλπη στις 17 του ΙΟΥΝΗ το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ αν θέλεις να υπολογίζουν και την επομένη των εκλογών τη δύναμή σου. Αν δεν θέλεις να απογοητευτείς από την επομένη των εκλογών.

    Ζιώβας Βασίλης

Μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Αρταίων
Περιφερειακός Σύμβουλος ΗΠΕΙΡΟΥ της « Λαϊκής Συσπείρωσης»



Το Πρωτοσέλιδο photoshop από την εφημερίδα ΑΥΓΗ
Έκανε κάτι η ΚΟΕ ρε συντρόφια και την φωτοσοπάρατε;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger