Κυριακή 13 Μαΐου 2012

ΔΗΜ.ΑΡ. Επιμένει σε «οικουμενική» αλλά μόνο με ΣΥΡΙΖΑ

Παρουσιάζει το κόμμα του σαν «τρίτο δρόμο» στην αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού που είναι σε εξέλιξη
Οριστική είναι η απόφαση της ΔΗΜ.ΑΡ. να μη συμμετέχει σε καμία κυβέρνηση, δίχως τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ. Χτες, ο Φ. Κουβέλης στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα αποποιήθηκε οποιαδήποτε ευθύνη για τις επαναληπτικές εκλογές, λέγοντας ότι έκανε ό,τι μπορούσε για να αποφευχθούν.
Οπως είπε: «Είναι προφανές από τις αντιδράσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμμετέχει γιατί από την πρώτη στιγμή ήθελε εκλογές. Και χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να συγκροτηθεί κυβέρνηση (...) εμείς εξ άλλου έχουμε έγκαιρα ξεκαθαρίσει την θέση μας ότι σε κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δε θα συμμετέχουμε». Ωστόσο, δήλωσε πως «δεν θέλει να προτρέξει» και πως θα «περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή, ελπίζοντας ότι θα αποδείξουν όλοι ότι αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των στιγμών και θα κάνουν τις αναγκαίες μετατοπίσεις, ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση».
Μεταξύ άλλων, ο Φ. Κουβέλης έκανε έκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να «ανταποκριθούν με συναίσθηση της ευθύνης τους απέναντι στον τόπο», απέναντι δηλαδή στην πλουτοκρατία και την ΕΕ, στο όνομα της οποίας πίνει νερό το κόμμα του. Πρόσθεσε ότι ο ίδιος δε διεκδίκησε τίποτα κι αυτό, όπως είπε «για να τελειώνουμε με παραμύθια και με όλους εκείνους που νομίζουν ότι η πολιτική είναι συνώνυμη της προσωπικής φιλοδοξίας, εμείς βλέπουμε αλλιώς τα πράγματα».
Ο Φ. Κουβέλης είπε ακόμα για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «επείγονται για εκλογές και απλώς δεν το λένε αλλά όλοι πλέον το καταλαβαίνουν. Αν λοιπόν δεν υπάρξει κάποια διαφοροποίηση στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα πάμε για εκλογές». Σε άλλο σημείο και για να κρύψει ότι το κόμμα του είναι ουρά της σοσιαλδημοκρατίας, με ρόλο στην αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Θέλουν να στήσουν ένα δίπολο, κακέκτυπο του δικομματισμού που ταλαιπώρησε την χώρα. Ε, λοιπόν όχι. Υπάρχει τρίτος δρόμος. Ο δρόμος του αριστερού ευρωπαϊσμού, ο δρόμος της ΔΗΜ.ΑΡ.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger