Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Εμπορική Τράπεζα: Η κάλπη και η Δημοκρατία

Από ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην Εμπορική Τράπεζα

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην Εμπορική Τράπεζα: Η κάλπη άνοιξε… η δημοκρατία στέρεψε!

 



Φίμωση, αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, ψέματα, πελατειακές υποσχέσεις και εκβιασμοί κάθε είδους, συνθέτουν το προεκλογικό σκηνικό στο σύλλογο της Εμπορικής. Από την πρώτη κόλας στιγμή βρεθήκαμε αντιμέτωποι με το χειρότερο πρόσωπο της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και μιας διοίκησης που όπως αποδεικνύεται, έχει κάθε λόγο να επιδιώκει την διαιώνιση των «παιδιών» της στο ΔΣ του σωματείου.

Αφού χρειάστηκε να παρέμβουμε (καμία άλλη παράταξη δεν το έκρινε σκόπιμο) προκειμένου να τηρηθεί το καταστατικό στο ζήτημα της προθεσμίας των υποψηφιοτήτων, για τις οποίες έδωσαν αρχικά τρείς (!) μέρες περιθώριο, προκειμένου να συμμετάσχουν στις εκλογές μόνο οι παρατάξεις που προϋπήρχαν στο ΔΣ.

Αφού η διοίκηση φρόντισε να δώσει συνδικαλιστική άδεια μόνο στα μέλη του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου, κάτι που, πέρα από κάθε λογική και ελλείψει στοιχειώδους δημοκρατικής ευαισθησίας, αποδέχθηκαν οι παρατάξεις του ΔΣ (ΔΥΣΗΕ-ΔΑΚΕ-ΕΣΑΚ-ΕΑΣ-ΕΥΠΟΛΙΔΟΣ).

Αφού φρόντισαν, να στερήσουν κάθε δυνατότητα επικοινωνίας της Αγωνιστικής Παρέμβασης με τους εργαζόμενους, καταργώντας την πρόσβαση μόνο αυτής της παράταξης στα lotus notes, με τις άλλες παρατάξεις ξανά να σιωπούν.

Αφού ο καπηλευόμενος το όνομα και την ιστορία της Ευπόλιδος, ταμίας, δίνει τα διαπιστευτήρια του σε ΔΥΣΗΕ-ΔΑΚΕ και διοίκηση, αναπαράγοντας την πολιτική και την νοοτροπία της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, κατηγορώντας ψευδώς την Αγωνιστική Παρέμβαση, για κάτι που ο ίδιος γνωρίζει καλά ότι δεν ευθύνεται.

Αφού συμβαίνουν όλα αυτά, η διοίκηση εξέδωσε αυστηρή προειδοποίηση (δηλαδή ποινή) σε βάρος της υποψήφιας της Αγωνιστικής Παρέμβασης, επειδή έκανε χρήση (ήταν η δεύτερη φορά) των lotus για μη υπηρεσιακούς λόγους. Και αυτό τη στιγμή που οι άλλες παρατάξεις συνεχίζουν να τα χρησιμοποιούν κανονικά και μέσα από αυτά να διαβάλουν την Αγωνιστική Παρέμβαση!

Και οι άλλες παρατάξεις (με εξαίρεση το ΕΑΜ) εξακολουθούν για όλα αυτά να σωπαίνουν!



Η υποκρισία περισσεύει!

Αλήθεια, όταν συμβαίνουν όλα αυτά, ποιο μπορεί να είναι το περιεχόμενο αυτών των εκλογών; Τα προβλήματα των εργαζομένων, θα απαντούσαν αυτοί που συστηματικά ποιούν την νήσσαν!

Με έκπληξη ανακαλύψαμε στα προεκλογικά φυλλάδια όλων των παρατάξεων, τους όρκους πίστης στον αγώνα των εργαζομένων για την υπεράσπιση και την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Όλοι τους, έχουν σηκώσει τα λάβαρα της υπεράσπισης του ωραρίου, αναθεματίζουν την ατομική στοχοθεσία και εναντιώνονται στις απολύσεις. Θυμίζουμε σε όλους αυτούς, ότι τους τελευταίους μήνες που υπήρχε πεδίο «δόξης λαμπρόν» για να ξεδιπλώσουν τις αγωνιστικές τους διαθέσεις, έλαμψαν δια της απουσίας τους. Απέναντι στις απαιτήσεις της διοίκησης για την διασπάθιση του ωραρίου, καθώς και στις πράξεις απόλυσης που εξέδωσε, βρέθηκαν μερικοί εργαζόμενοι να προσπαθούν να απαντήσουν μόνοι, αναγκάζοντας κάποιες φορές το ΔΣ να συρθεί πίσω από τις …διακηρύξεις του. Τα μέλη και οι φίλοι της  Αγωνιστικής Παρέμβασης, έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους όλο αυτό το διάστημα, ώστε αυτός ο αναγκαίος αγώνας να πάρει σάρκα και οστά. Δυστυχώς, οι εκατοντάδες υποψήφιοι που συνωστίζονται στα μακροσκελή ψηφοδέλτια άλλων παρατάξεων, δεν έπραξαν αυτό που σήμερα διακηρύσσουν, με την πολιτική ευθύνη να βαραίνει αποκλειστικά, τις ηγεσίες αυτών των παρατάξεων. Αν είχαν κάνει το ελάχιστο για όλα αυτά, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά. Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύουν τα αποτελέσματα της αγωνιστικής στάσης λιγοστών εργαζομένων και μεμονωμένων καταστημάτων όλο το προηγούμενο διάστημα.



Να αρνηθούμε αυτές τις λογικές.

Είναι γνωστό σε όλους, ότι αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι έχουν βρεθεί μπροστά σε ένα όργιο υποσχέσεων και εκβιασμών. Κάποιοι αξιοποιώντας την θέση τους και την σχέση, που μέσα από «εποικοδομητικό διάλογο» έχουν συνάψει με την διοίκηση, προσπαθούν να χειραγωγήσουν τους συναδέλφους. Καλούμε τους συναδέλφους να αρνηθούν να μετάσχουν σε αυτό το αλισβερίσι και να καταψηφίσουν όσους επιμένουν να  εισάγουν τέτοιες λογικές στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Η ανταγωνιστική οικονομία, που η Ε.Ε, το ΔΝΤ και οι ντόπιες κυβερνήσεις επιδιώκουν, απαιτεί εργαζόμενους που θα δουλεύουν σε συνθήκες Βουλγαρίας όπως επαναλαμβάνουν διαρκώς. Αυτές τις συνθήκες, εάν εγκλωβιστούμε σε πελατειακές λογικές και σε υποσχέσεις και στις πολιτικές της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, είμαστε καταδικασμένοι να βιώσουμε όλοι μαζί. Μόνο εάν ενωθούμε και αγωνιστούμε, όλοι μαζί, μπορούμε να υπερασπιστούμε την εργασία και την αξιοπρέπεια μας.

Η Αγωνιστική Παρέμβαση παρά την πολυμέτωπη και πολύμορφη επίθεση που δέχεται, θα συνεχίσει με τις μικρές της δυνάμεις να αγωνίζεται, με την πίστη και την αισιοδοξία, ότι οι εργαζόμενοι ενωμένοι, μπορούν να απαντήσουν στην αντιλαϊκή θύελλα που έρχεται. Καλεί τους συναδέλφους να απομονώσουν όλους αυτούς που θέλουν να τους κάνουν να ελπίζουν σε μια «καλύτερη θέση», ή να φοβούνται μια δυσμενή μετάθεση και να βρουν την απάντηση στα λόγια του Ν. Καζατζάκη

Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι ελεύθερος.







*Εδώ και μέρες έχει αφαιρεθεί (μόνο) από την Αγωνιστική Παρέμβαση η δυνατότητα πρόσβασης στα lotus. Καλούμε τους συναδέλφους, να απορρίψουν τέτοιες μεθοδεύσεις και  να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους ώστε να διευκολύνουν την επικοινωνία της Αγωνιστικής Παρέμβασης με όλους τους εργαζόμενους.







                                Αγωνιστική Παρέμβαση (4/Απρίλη/2012)

                                (Για επικοινωνία τηλ: 6974184893, mail: niki.petraki@hotmail.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger