Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Έρευνες και εντοπισμός αγνοούμενου αλιέα στη Μαρώνεια Ροδόπης

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μαρώνειας από ιδιώτη, ότι το ερασιτεχνικό Α/Κ «ΔΕΣΠΟΙΝΑ» Λ.Μ. 27, με δύο επιβαίνοντες, βρισκόταν έξω από το λιμάνι της περιοχής και ήταν αδύνατο να εισέλθει σε αυτό, λόγω των ισχυρών ανεμών που επικρατούσαν (Ν-ΝΑ 6-7 bf) και του έντονου κυματισμού.
Άμεσα, απέπλευσε για παροχή συνδρομής το Α/Κ «ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ» Σ.Μ. 99, στο οποίο επέβαινε στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντοπίζοντας το «ΔΕΣΠΟΙΝΑ» και διαπιστώνοντας ότι είχε ανατραπεί και εκβρασθεί σε απόκρημνη περιοχή.
Από την ανατροπή του σκάφους, ο ένας εκ των δύο επιβαινόντων κατάφερε να βγει σώος στη στεριά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κομοτηνής για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ ο δεύτερος επιβαίνων, ηλικίας 56 ετών αγνοείτο.
Ο 56χρονος, εντοπίστηκε λίγο αργότερα νεκρός από ελικόπτερο Super Puma, το οποίο συμμετείχε στις έρευνες, κοντά στην παραλία του Αγίου Χαραλάμπους και αφού περισυνελέγη, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κομοτηνής, για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μαρώνειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger