Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

«Νονός της πολιτικής νύχτας ο Κ. Καρτάλης»

Φωτογραφία για Απ. Παπατόλιας: «Νονός της πολιτικής νύχτας ο Κ. Καρτάλης»
Συνεχίζεται και σήμερα η σκληρή επίθεση του Απόστολου Παπατόλια, που έμεινε εκτός ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ, κατά του βουλευτή Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ και εκ νέου... υποψηφίου Κώστα Καρτάλη, με τον πρώτο, σε δηλώσεις του στο «Ράδιο Ένα» να χαρακτηρίζει τον δεύτερο «νονό της πολιτικής νύχτας»!

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, χαρακτήρισε τον αποκλεισμό του από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ μια απίστευτη και πρωτοφανή, για τα πολιτικά ήθη της Μαγνησίας πολιτική χυδαιότητα, όχι απλά εναντίον του, αλλά σε βάρος της πολιτικής ηθικής, της προοδευτικής παράταξης και, τέλος, σε βάρος της ίδιας της δημοκρατίας.

Ο κ. Παπατόλιας έκανε λόγο για ένα πρόγραμμα, που σχεδιάστηκε, ενορχηστρώθηκε και εκτελέστηκε από τον Κώστα Καρτάλη, με διάφορους ντόπιους βοηθούς εκπλήρωσης, που ο ίδιος ο στόχος του αποκλεισμού, η μεθόδευση που έγινε, ακόμη και ο χρονικός προγραμματισμός, την τελευταία στιγμή, παρά τις επίσημες διαβεβαιώσεις, ώστε να μην υπάρξουν αντιδράσεις «προδίδει μια ξένη προς τα πολιτικά ήθη της Μαγνησίας νοοτροπία, μια λογική νονού της πολιτικής νύχτας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στην απάντησή του που στρεφόταν κατά του Κώστα Καρτάλη, τόνισε ότι δεν υπήρξε ένα συναισθηματικό σοκ που τον οδήγησε σ’ αυτή την αντίδραση και ότι η απάντησή του ήταν προϊόν μιας απόλυτα ψύχραιμης και νηφάλιας προσέγγισης.

«Την ίδια προσέγγιση θα έχω μέχρι και τις εκλογές, διότι σας βεβαιώνω ότι θα παραμείνω πιο ενεργός από ποτέ στον πολιτικό αγώνα, αναδεικνύοντας όλες τις πτυχές τις πολιτικής διαπλοκής και των άρρωστων νοοτροπιών που έφεραν τον προοδευτική παράταξη στο χείλος του γκρεμού», τόνισε.

Ο κ. Παπατόλιας δήλωσε ότι δεν έχει ξανασυμβεί ένας υποψήφιος να μεθοδεύει τον αποκλεισμό του βασικού του ανταγωνιστή για τη βουλευτική του έδρα στο νομό, με πιέσεις, με εκβιασμούς, με τη συνδρομή διαφόρων συμφερόντων του πολιτικού, οικονομικού και λοιπού κατεστημένου των Αθηνών, έτσι ώστε να επιβάλει την άποψή του αυτή.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, τόνισε ότι προκαλεί εντύπωση που ο συγκεκριμένος βουλευτής είχε εξαφανιστεί τόσο καιρό από τη Μαγνησία, τη στιγμή που ο ίδιος έδινε τον καθαρό, έντιμο και ανοιχτό προεκλογικό αγώνα, σε δρόμους, πλατείες, γειτονιές, καφενεία, παρέες και να πείσει ότι υπάρχει μέλλον στην προοδευτική παράταξη και ο κ. Καρτάλης εμφανίστηκε μια μέρα μετά τον αποκλεισμός του από το ψηφοδέλτιο.

Σύμφωνα με τον κ. Παπατόλια τον είχαν ενημερώσει κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ ότι ο κ. Καρτάλης ασκεί αφόρητες πιέσεις για να πετύχει τον αποκλεισμό του, επικαλούμενος διάφορα αστεία πράγματα, μεταξύ των οποίων και το ασυμβίβαστο. Πρόσθεσε δε ότι «από τη στιγμή που καταργήθηκε το ασυμβίβαστο στο ΠΑΣΟΚ, από την Επιτροπή Τήρησης του Καταστατικού, το μοναδικό σε ολόκληρη τη χώρα, που παρέμεινε, απόλυτα φωτογραφικό, ήταν αυτό το οποίο επικαλούνταν στην αρχή ο Γραμματέας της Ν.Ε. κ. Φώτης και στη συνέχεια ο κ. Καρτάλης, για να μεθοδεύσει τον αποκλεισμό μου».

Παρέθεσε δε τα παραδείγματα του τότε υπεύθυνου εκλογικών διαδικασιών Βαγγέλη Αργύρη, της Φώφης Γεννηματά, του Ανδρέα Λοβέρδου, του Μίμη Ανδρουλάκη και της Άννας Διαμαντοπούλου, που εξέφρασαν έκπληξη ότι τίθεται θέμα ασυμβίβαστου στο ΠΑΣΟΚ.

Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, από το γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλη Βενιζέλου, ο κ. Παπατόλιας δήλωσε ότι είχε την απόλυτη διαβεβαίωση ότι συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο, αλλά την ενθάρρυνση και την παρότρυνση, να εντείνει τον προεκλογικό του αγώνα, διότι λειτουργεί αναχωματικά απέναντι στην κρίση αξιοπιστίας του ΠΑΣΟΚ και στις διαρροές ιδίως προς τα αριστερά.

«Αυτή η απίστευτη υποκρισία και διγλωσσία δείχνει ότι κάποιοι που δήθεν ευαγγελίζονται το νέο ΠΑΣΟΚ και στηρίζουν το σύνθημα «Το ΠΑΣΟΚ αλλάζει», στην πράξη επενδύουν και βασίζονται στις πιο μαύρες, στις πιο μαφιόζικες, στις πλέον απαξιωμένες αντιδημοκρατικές πρακτικές», ήταν η δήλωση του Απόστολου Παπατόλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger