Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Αποφυλακίζεται η Κωνσταντίνα Καρακατσάνη


Αποφυλακίζεται η Κωνσταντίνα Καρακατσάνη που είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη έντεκα ετών για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της Αθήνας έκανε δεκτή την αίτηση για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής που της έχει επιβληθεί πρωτοδίκως με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Το δικαστήριο της επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της υποχρεωτικής εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Στην αίτησή της, η Κωνσταντίνα Καρακατσάνη επικαλείτο μεταξύ άλλων τις βλάβες που υφίσταται από τον εγκλεισμό της στις φυλακές, με αποτέλεσμα να επιδεινώνονται, όπως ανέφερε, τα οικονομικά αλλά και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν μέλη της οικογένειάς της. Επιπλέον, έκανε λόγο για κακές συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές υποστηρίζοντας ότι λόγω της κράτησής της στερείται «τα πιο δημιουργικά χρόνια της ζωής της».

Η συζήτηση της αίτησης που είχε υποβάλει η Κωνσταντίνα Καρακατσάνη για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής της είχε αναβληθεί τρείς φορές επειδή εκκρεμούσε η καθαρογραφή της καταδικαστικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Μέχρι σήμερα πάντως, παρότι έχουν περάσει δέκα μήνες από την ετυμηγορία του δικαστηρίου, το σκεπτικό της απόφασης δεν έχει ακόμα καθαρογραφεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger