Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Κληρώθηκαν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι

Ορίστηκαν χθες από το Α’ Τμήμα του Αρείου Πάγου
Τους δικαστικούς αντιπροσώπους στα εκλογικά τμήματα της Μαγνησίας -όπως και της υπόλοιπης χώρας- για τις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου, διόρισε χθες το μεσημέρι μετά από κλήρωση το Α’ Τμήμα του Αρείου Πάγου.
Μετά την κλήρωση για τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, τα οποία έλαβαν τα ειδοποιητήρια από τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα, χθες έγινε η κλήρωση για την ανάδειξη των δικαστικών αντιπροσώπων.
Είχε προηγηθεί μία ημέρα πριν το «καμπανάκι κινδύνου», που έκρουαν οι δικαστικοί υπάλληλοι δια της διοίκησης της Ομοσπονδίας τους σχετικά με την προετοιμασία και διενέργεια των εκλογών.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος εξέφρασε με ανακοίνωση την έντονη ανησυχία του για τη μη έκδοση των απαραίτητων Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων σχετικά με τους δικαστικούς αντιπροσώπους και τη συγκρότηση των εκλογικών συνεργείων, σε όλα τα Δικαστήρια της χώρας, με αποτέλεσμα να έχουν καθυστερήσει όλες οι συνακόλουθες ενέργειες.
«Το γεγονός αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχουν καθυστερήσει ήδη όλες οι προπαρασκευαστικές ενέργειες για την ομαλή προετοιμασία και διενέργεια των Βουλευτικών εκλογών της 6 Μαΐου 2012. Ο χρόνος που απομένει είναι πλέον περιορισμένος και η πιθανότητα της μη ομαλής προετοιμασίας και διεξαγωγής των εκλογών είναι ορατός», επεσήμανε η διοίκηση της ΟΔΥΕ.
Για την καλύτερη ενημέρωση και γρηγορότερη εξυπηρέτηση όλων των εμπλεκομένων στην εκλογική διαδικασία, στην ειδική σελίδα με κωδικό υπάρχει δυνατότητα εξαγωγής αρχείων με τα αποτελέσματα για περαιτέρω επεξεργασία και ανάρτηση σε υπηρεσίες, όπως έγινε και στις προηγούμενες εκλογές.
Έτσι,- οι έφοροι των περιφερειών θα έχουν άμεση ενημέρωση και εκτύπωση των τελικών διορισμών ανά τμήμα μετά από όλες τις κληρώσεις.- οι εισαγγελίες της χώρας θα έχουν αρχεία προς επεξεργασία και εκτυπώσεις για ανάρτηση στις υπηρεσίες.- οι σύλλογοι (δικηγόρων, υπαλλήλων κλπ) θα έχουν σε αρχείο όλους τους διορισμούς των μελών τους.Προϋπόθεση για την χρήση των εκτυπώσεων - αρχείων είναι η παραλαβή του κωδικού από το Άρειο Πάγο.
Προκήρυξη
Εξάλλου την προκήρυξη των εκλογών της 6ης Μαΐου υπέγραψε και έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο Δημ. Αλεξόπουλος.Για τις γενικές βουλευτικές εκλογές ανακηρύχτηκαν στην εκλογική περιφέρεια Μαγνησίας 24 συνδυασμοί υποψηφίων βουλευτών και ένας μεμονωμένος υποψήφιος βουλευτής.Η προκήρυξη θα τοιχοκολληθεί με μέριμνα των δημάρχων στα καταστήματα ψηφοφορίας μέχρι την 1η Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger